С нов специализиран автомобил за работа при тежки теренни условия

С нов специализиран автомобил за работа при тежки теренни условия ...

Уникална машина ще помага на стопаните в община Ценово.

С нов специализиран автомобил за работа при тежки теренни условия се сдоби общинската власт в село Ценово. Това стана на кратка  церемония по връчване на ключовете на машината на кмета д-р Петър Петров.
Многофункционалният автомобил ще поеме „трудовия си пост“ веднага в общинския център и околните села. „Техниката е уникална за България и се внася за първи път в страната. По мнението на специалисти по-голямата част от оборудването на машината е уникално“, сподели зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова. Универсалният камион със самосвална платформа ще се използва целогодишно в населените места на общината. През зимните месеци с многофункционалното чупещо се гребло ще се почистват участъците от общинската пътна мрежа. Машината е оборудвана и с пясъкоразпръскващо устройство. През останалите сезони от годината с автомобила ще се поддържат пространствата около пътната мрежа. Камионът е снабден с косачка за трева на крайпътните пространства. Сервитутите ще се освобождават от изсъхнали и надвиснали клони на дървета и храсти с помощта на чупеща се храсторезна глава. Премиерно с машината ще могат да се почистват и канавките от наноси и растителност, а банкетите да се отводняват. След дни започва обучението на водачите на машината в Ценово от представители на фирмата-производител.

Специализираната техника е осигурена по трансграничен проект, който се изпълнява заедно с румънските общини Гряка и Хотареле. „С доставката на ново специализирано оборудване се постига основната цел, а именно да се подобри съвместното управление на риска“, допълни Ваня Игнатова, която е и ръководител на проекта. Членове на общинската администрация, които са включени в екипа на проекта, също присъстваха на церемонията.

Източник: actualno.com