С нов проект на стойност близо 1,2 милиона лева БЧК

...
С нов проект на стойност близо 1,2 милиона лева БЧК
Коментари Харесай

С близо 1,2 милиона лева БЧК осигурява социални услуги за 495 варненци

С нов план на стойност близо 1,2 милиона лв. БЧК ще обезпечи обществени и здравни услуги за 495 поданици на община Варна, заяви през днешния ден ръководителят на регионалния съвет на филантропичната организация Илия Раев. Средствата са обезпечени по оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ". Проектът ще се осъществя в партньорство с общината в крайморския град.

Обслужването на хората ще стартира от 1 декември, посочи Раев. По думите му на новите услуги могат да разчитат възрастни варненци над 65 години и хора с увреждания. Желаещите да се включат ще бъдат одобрявани от експертна комисия, която ще прави оценка потребностите им.

За реализирането на програмата ще бъде назначен екип от 48 души - медицински сестри, обществени асистенти, психолог и рехабилитатор, добави Раев. Общината към този момент е осигурила два автомобила, с които ще бъдат обикаляни домовете на хората в потребност. Услугите, планувани в плана, са разчистване на дома, извършване на покупки, извеждане на разходка, промяна на здравна превръзка или вливане на банки и слагане на инжекции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР