С нов формат стартира петото издание на Минифутболна лига-Варна. За

...
С нов формат стартира петото издание на Минифутболна лига-Варна. За
Коментари Харесай

Петото издание на Минифутболна лига-Варна стартира с нов формат

С нов формат започва петото издание на Минифутболна лига-Варна. За първи път тази година участващите тимове ще са разграничени в три лиги - Първа, Втора и Трета. Съставите са разпределени в тях съгласно класирането си от минали години, като в края на сезона ще има изпадащи в по-долни и влизащи в по-горни дивизии тимове. Този формат е одобрен от уредниците за идващите пет години.

Първа лига започва на 8 октомври (понеделник), а в нея са актуалният първенец МФК ЦСКА, неговите подгласници МФК Балерините и Дубала, както и съставите на Макао, СОД-DSC, Любимец 13, Волов, Годзила, Пекарни " Чочо " и Лудогорец Доброплодно. Този четвъртък на публична гала в зала " Варна " на хотел " Черно море " ще бъде изтеглен жребият за конкуренцията, който ще бъде излъчен директно в националния ефир на телевизия B1B Action. Именно тази медия ще предава директно дуелите от Първа лига през този сезон в ефира и на уеб страницата си. Това се случва за първи път в България и е огромна крачка напред в развиването на Минифутболна лига-Варна.
Първите три тима в крайното класиране на шампионата ще придобият право на присъединяване в Шампионската лига на Българската асоциация по минифутбол. Там те ще си съперничат с над 60 отбора, излъчени от шампионатите допълнително от 27 града в България. Последните два състава ще изпадат във Втора лига, а осмият в подреждането ще играе плейоф с третия от втория ешелон.
Първенството на Втора лига също ще бъде формирано от 10 тима - Албион, АФК Ботев 18, Хищници, Патриот, Сони М, Пулс, АФК Абсолют, Интерстарс, МФК Владислав и МФК TNT. Те започват една седмица след сътрудниците си от Първа лига, а изпадащите и влизащите в горна дивизия ще са на същия принцип.
Най-късно ще стартира шампионата на най-ниското равнище - Трета лига. То започва при започване на ноември и ще е единственото, в което отборите ще се срещат два пъти между тях.
Всички дуели ще се играят в залите на състезателен комплекс " Гетсби ".
Припомняме, че шампионата на Минифутболна лига-Варна се организира за първи път през 2014 година, когато на старта на 1 ноември играха МФК Локомотив и МФК Патриот. През годините в конкуренцията присъединяване са взимали много някогашни футболисти от " А " група, измежду които някогашният национал Милен Петков, Радомир Тодоров, Марин Петров, Николай Станков-Деко, доста национали по футзал и плажен футбол, измежду които Даниел Димов, Добромир Господинов, Георги Карагеоргиев, Мартин Великов и други.
Шампиони до момента са ставали МФК Локомотив (2014/15), Респект (2015/16), МФК ЦСКА (2016/17 и 2017/18).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР