С нов апарат, с който се провежда високопоточна кислородна терапия

...
С нов апарат, с който се провежда високопоточна кислородна терапия
Коментари Харесай

Старозагорската УМБАЛ с апарат за с високопоточна кислородна терапия

С нов уред, с който се организира високопоточна кислородна терапия за лекуването на пациенти с COVID-19 разполага Клиниката по упойка и интензивно лекуване на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора. 
" Имаме и задоволително количества респиратори от висок клас, създадени от водещи европейски компании, мониториращи системи, перфузори, инфузомати и целия набор от консумативи, които ни подсигуряват точно качество на работа, сигурност за медицинските екипи и пациентите “, заяви доцент доктор Георги Арабаджиев, шеф на клиниката. 
В клиниката разполагат и с нужните персонални защитни средства, лекарства и инсталация за лекуване на пациенти, инфектирани с ковид. 
В клиниката към този момент има и съвременен уред за плазмафереза, посредством който се отстраняват съществуващи патогенни съставни елементи и плазмата се връща назад пречистена в човешкото тяло. Необходим е обаче уред за екстракорпорална мембранна оксигенация, който ще е от голяма изгода освен за лекуване на пациенти с тежка вирусна зараза, като ковид, само че и при хора със съществени дихателни проблеми, заяви още началникът на клиниката по упойка и интензивно лекуване.
Според заместник-директора на здравното заведение доцент доктор Георги Минков болничното заведение има потенциала да продължи да се бори с COVID-19. 
" Лекарите демонстрират доста висок професионализъм и неустрашимост. Изключително доста разчитаме на Вирусологичната лаборатория, в която се прави прецизна диагностика на пациенти от няколко области. В нея работят одобрени експерти, което я прави една от най-хубавите. Направени са над 16 000 PCR теста “, заяви доцент доктор Минков. 
До момента в старозагорската университетска болница са направени към 2800 бързи проби. От болничното заведение прецизират, че резултатите от тях не би трябвало да се одобряват с изключителна решителност. Около 20 - 25 на 100 от тях са отчели позитивен резултат, а при 5% е доказано съществуването на ковид с PCR тест. При към 20 на 100 от тестваните хора е  открито съществуване на антитела в организма.
От началото на пандемията досега в болничното заведение са приети в болница към 250 пациенти с ковид, 39 души са умряли. Паралелно с лекуването на пациенти с COVID-19, се реализират всички останали медицински действия здравното заведение, посочи заместител шефът на старозагорската УМБАЛ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР