С номинацията на проф. за премиер ГЕРБ-СДС дава знак, че

...
С номинацията на проф. за премиер ГЕРБ-СДС дава знак, че
Коментари Харесай

Как реагираха политическите сили на номинацията на ГЕРБ за премиер?


С номинацията на проф. за министър председател ГЕРБ-СДС дава знак, че желае да сформира държавно управление. Това съобщи за БНР водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, предава БНР. 

Според него обаче възможностите за лъчение на кабинет в този папрамент не са огромни. 

" Ние търсим съгласие с останалите фолмации. Не предлагаме чисто партийна кандидатура, каквато е кандидатурата на господин Бойко Борисов или някой от неговите заместници и по тази причина се спряхме на този вид. Смятаме, че той е работещ. Ако би трябвало да бъда почтен, в този парламент възможностите да стане кабинет са дребни и за първата политическа мощ, и за втората, а и за третата. Но ние би трябвало да опитаме, просто сме длъжни в обстановката, в която се намира България ", разяснява Христов. 

За " Демократична България " номинацията на проф. Габровски е неприемлива, само че не поради неговите качества, а тъй като е направена от.  

" Кандидатурата, която през днешния ден демонстрираха, съгласно мене за следващ път демонстрира, че те са безусловно импотентни да създадат каквото и да е ръководство в границите на този парламент. И концепцията да унижат човек с безспрорен авторитетв своята област като го изгърмят през тази кандидатура, единствено демонстрира, че въобще не целят да вършат никакъв кабинет, а се чудят кого да натоварят с виновността, че те в действителност не могат да създадат кабинет ", сподели Стоян Михалев от " Демократична България ".

Костадин Костадинов бе безапелационен, че " Възраждане " няма да поддържа проектокабинет с първия мандат поради непреодолими разлики с.

" С имаме непреодолими вътрешнополитически и външнополитически разминавания, които касаят кардинални тематики в българската политика. Теми като запазването на българския лев, което не поддържат, желаят да унищожат финансовата самостоятелност на страната, запазването на отбранителния капацитет на републиката, което не поддържат, а желае българското въоръжение да бъде харизано на Украйна. Единственото държавно управление, което " Възраждане " ще поддържа, е държавно управление с мандат на " Възраждане ", акцентира Костадинов. 

Останалите парламентарно показани политически сили отхвърлиха коментар с ангажимента, че позицията им остава непроменена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР