С незадоволителна оценка завършва първата година от новия мандат на

...
С незадоволителна оценка завършва първата година от новия мандат на
Коментари Харесай

Мария Габриел – старателна и незабележима в първата година от мандата

С незадоволителна оценка приключва първата година от новия мандат на българския еврокомисар Мария Габриел. Заради сполучливото отвоюване на повече пари за научни проучвания и незабележимите ѝ дейности в сектор " Култура ", основаното в Брюксел американско издание „ Политико “ ѝ слага ниска оценка (grade C)в обичайния разбор, отдаден на свършеното от еврокомисарите след встъпването им в служба на 1 декември 2019 година

„ Стараталена и незабележима, появяваща се постоянно на събития в платформата Zoom и в групи по ползи в Туитър - по този начин екипът на " Политико " вижда облика на българския еврокомисар. Като най-хубаво достижение за нея през миналата година е посочено гласуването от Европарламента на спомагателни 6 милиарда евро за програмитеза научни проучвания и обучение, за които Габриел дава отговор.

В същото време Мария Габриел изтегли късата съчка да стане първият еврокомисар с позитивен тест за ковид, което провокира бързо стягане на разпоредбите за осъществяване на срещи, напомня изданието.

" Почти невидима и по тематиките, свързани с културната промишленост, макар сполучливото прибавяне на този сектор към нововъведенията, образованието и младежта " , написа още „ Политико “ за Мария Габриел.

Изданието показва и какво следва за Габриел през идната година - да управлява програмата " Хоризонт Европа ". Това, съгласно разбора, може да я остави на назад във времето, дружно с други бюрократични комисари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР