С невярна информация министърът на енергетиката Теменужка Петкова и депутати

...
С невярна информация министърът на енергетиката Теменужка Петкова и депутати
Коментари Харесай

С невярна информация ГЕРБ обвини президента, че разпространява фалшиви новини

С погрешна информация министърът на енергетиката Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ обгърнаха президента Румен Радев, че разпространява подправени вести.

" Фалшивите вести са доста мощно публикувани, а подобен вид вести стигат извънредно бързо до българските жители, до цялото общество и основават една погрешна, неточна и лъжлива визия за действителността. Днес с изненада чух, че президентът е коментирал една тематика, която мощно ме впечатли. Тъй като и цифрите, които той разяснява, бяха в действителност впечатляващи, а точно -  че по време на служебното държавно управление са събрали просрочени вземания в размер на 1,6 милиарда лв., главно от енергетиката. Това, несъмнено, не е... по какъв начин да кажа... не мощно пресилено, това е една неистина ", сподели на пресконференция пред публицисти в Народното събрание Петкова. 

След това министърът на енергетиката разгласи, че президентът би трябвало да показа документи, че приказва истината.  " Мисля, че един период от 3 дни е рационален ", сподели тя. " Ние настояваме в идващите часове или най-вече дни президентът да показа доказателства за събраните 1,6 милиарда под формата на документи. Ако не го направи, ще считаме оттук насетне, че с изключение на госпожа Лъжа, имаме и господин Лъжа ", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Това е в действителност една голяма сума, с цел да бъде събрана за няколко месеца. Нито в министерство на енергетиката, нито в което и да е друго могат да се съберат толкоз доходи, даже сумарно. Ако имаше такива доходи, то бюджетът щеше да покаже още на третия месец предходната година тези 1,6 милиарда Вероятно реакцията е поради това проучване на асоциацията ", включи се в обвиняванията ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

В Пловдив обаче президентът не е споделил това, което цитираха депутатите от ГЕРБ и министъра . " Служебното държавно управление остави 1,6 милиарда Нека кажат къде са. Второ, служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години. То ги събра. Особено в областта на енергетиката. Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено от избрани компании не са търсени тези вземания ", се чува ясно от записи на изявлението на президента и там той не загатва каква е събраната сумата от просрочените вземания.

След конференцията с обвинявания, че президентът легитимира подправени вести, на журналистическо конкретизиране, че държавният глава не е споделил 1,6 милиарда лв., Делян Добрев отговори: " Аз чух 1,6 милиарда и това ми дадоха като информация ", а след това добави " те подправените вести станаха доста и ние не можем да ги отсеем към този момент ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР