С невероятната подкрепа на варненската публика и пред погледа на

...
С невероятната подкрепа на варненската публика и пред погледа на
Коментари Харесай

Мечтано начало на световното! България удари Финландия пред погледа на президента!

С невероятната поддръжка на варненската аудитория и пред погледа на президента Румен Радев мъжкият народен тим стартира по най-хубавия метод присъединяване си на международното състезание в България и Италия! В мача на откриването " лъвовете “ надиграха Финландия с 3-0 (25-21, 25-19, 25-22) пред над 5000 фенове в Двореца на културата и спорта! Така 48 години след първото си домакинство на най-големия волейболен конгрес, българските почитатели още веднъж станаха очевидци на един незабравим конфликт от най-високо равнище!

Тон за съвършеното начало даде Валентин Братоев, който матира финландското посрещане с мощен ас още при първия си опит от сервис линията! В идващите минути гостите усъвършенстваха представянето си и съумяха да поведат с две точки, само че с помощта на мощния начален удар и ефикасното нахлуване момчетата на Пламен Константинов завоюваха първата част с 25-21.

Във втория гейм съставът ни продължи със стабилната си игра и завърши частта при 25-19! Финалната точка означи Николай Николов с маркова светкавична офанзива през центъра!

Най-оспорван се оказа третият гейм, в който гостите съумяха да стигнат тъждество при 17-17. В идващите точки обаче на сцената още веднъж изгря Валентин Братоев! Пред погледа на своя брат Георги, който поддържаше " лъвовете “ от първия ред, Вальо първо осъществя точка със страховита офанзива, а малко по-късно направи резултата 20-18 с мощен ас. В минутите до края Тодор Скримов беше непогрешим, капитанът Виктор Йосифов изстреля същински снаряд от сервис, а за край Николай Учиков игра мощно по блокадата за 25-22 и крайното 3-0.

Най-резултатен за успеха стана Валентин Братоев с 15 точки. 12 означи Николай Учиков, 11 добави Тодор Скрмов, а с 9 приключи Виктор Йосифов. За Финландия Сивула Урпо завърши с 10.

Така България реализира първи триумф в Група D и зае еднолично първото място с 3 точки.

В другия мач на откриването Италия надигра пред лична аудитория Япония също с 3-0 (25-20, 25-21, 25-23).

Следващият дуел на отбора ни е на 13 септември, четвъртък, против Иран. Арена на конфликта още веднъж е Дворецът на културата и спорта в Морската ни столица, а началото е тъкмо в 20:40 ч.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР