С нетърпение очакваме предстоящите в следващите години мисии до Марс,

...
С нетърпение очакваме предстоящите в следващите години мисии до Марс,
Коментари Харесай

Защо трябва да пращаме само жени на Марс

С неспокойствие чакаме идните в идващите години задачи до Марс, подготовката за които тече с цялостна мощ. А откакто първата жена стъпи на Луната в най-близко бъдеще, надяваме се това да се случи и на Червената планета.
 Илон Мъск и SpaceX Starship - всичко, което би трябвало да знаем за първия несполучлив тестови полет на ракетата до Марс
До Марс и назад - да, но не напълно

Първият опит на ракетата на Илон Мъск до Марс

Всички сме чували изказванието, че мъжете са от Марс, а дамите - от Венера. Противно на него е ново изобретение на учени от Европейската галактическа организация. Според тях първата задача с екипаж до Марс през 2030 година, която ще е на NASA, би трябвало да бъде напълно от дами, с цел да е по-ефективна. И имат разумна аргументация.

Жените се нуждаят от по-малко О2 и по-малко храна, като в това време създават по-малко въглероден диоксид спрямо мъжете. Това е потвърдено с извършена симулация на задача до Червената планета с дълготрайност 1080 дни. Четирите дами астронавти, взели участие в нея, са икономисали възможни разноски от 158 милиона $ единствено поради по-малкото количество храна.
 Снимка 617764

Защото да се обезпечи храна на Марс не е нито толкоз елементарно, нито толкоз на ниска цена, колкото на Земята. И с цел да се усъвършенства успеваемостта и цената на бъдещите задачи, учените поучават останалите галактически организации да осмислят размера храна, която ще транспортират и съхраняват за екипажа си.

Друга причина дамите да са по-подходящи за задача до Марс е по-малкото място, което заемат в специфичните капсули. Освен това разходът им на сила и потребностите от О2 и вода се усилват доста по-малко от тези на мъжете по време на извършената симулация.
 SpaceX, Relativity Space, Impulse Space и по какъв начин двете компании могат да стигнат първи до Марс
Кой може да изпревари SpaceX до Марс

Мъск има конкуренция

Идеята, че дамите са по-подходящи за галактически задачи, тъй като са по-ефективни и по-малко изискващи не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. Досега едвам 72 дами са били в открития Космос, първата от които е Валентина Терешкова през 1963 година А след две години Кристина Коч ще стане първата жена, стъпила на Луната, като част от задачата Artemis II, напомня Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР