С нестандартно предложение за решаване на кризата излезе лидерът на

...
С нестандартно предложение за решаване на кризата излезе лидерът на
Коментари Харесай

Нинова след пленума: Ако парламентът отхвърли програмата ни, връщаме мандата в петък

С ексцентрично предложение за решение на рецесията излезе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя предложи, а пленумът на Българска социалистическа партия одобри, левицата да внесе внесе в Народното събрание законодателна стратегия в 79 точки със период на осъществяване идващите 6 месеца, които да подсигуряват стабилността в страната.

" Абсолютно намерено и почтено водихме договаряния за сформиране на държавно управление, водени от желанието да подсигуряваме непоклатимост на България и хората. Изработихме програмата за идващите шест месеца.

В програмата са написани антикорупционното законодателство - продължение битката с корупцията, кражбите и модела на ГЕРБ, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за неин ръководител, закони и ограничения за поддръжка на стопанската система в рецесията, обществена част за поддръжка на семействата, както и измененията, нужни по отношение на Плана за възобновяване, с цел да се подсигурява финансирането на всички ограничения за идващите години ".

Това разгласи Корнелия Нинова след съвещанието на Народно събрание на партията, на което се взе решение за внасяне в Народното събрание на законодателна стратегия от 79 точки на бъдещо държавно управление с министър председател Асен Василев.

По думите на Нинова, Националният съвет на партията е приел решението с огромно болшинство - 96 " за ", 15 " въздържали се " и 3 " срещу ".

" Програмата ще влезе с проекторешение на Народно събрание с очакване да бъде подкрепена от болшинство, институционално и отговорно за тези закони, които би трябвало да се одобряват през идните месеци за стабилността на България ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Това е стратегия на Народното събрание за идващите 6 месеца, не е управническа стратегия, посочи Нинова.

Тя е съгласувана с Българска социалистическа партия, с Политическа партия, с Демократична България и с самостоятелните депутати и би получила поддръжката на 115 депутати, пресмятат в Българска социалистическа партия.

Ако програмата събере нужното болшинство от 121 души най-малко, на идващия ден внасяме при президента името на премиера и той е Асен Василев, заявява Нинова.

Ако не - явно в Народно събрание няма депутати, които ще се отнесат отговорно към това, което чака България, връщаме в петък мандата като несбъднат, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Политиките са преди всичко. След това ще се търсят хората да извършват тези решения, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Икономическата част от програмата е закони и ограничения за поддръжка и стабилизиране на стопанската система в рецесиите. Третата част - обществена, е. поддръжка на фамилиите и семействата през тежките месеци, които ни чакат.

И четвърта - законите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност, с цел да подсигуряваме финансирането на всичките ограничения през идващите години.

От начало до край сме открити, почтени и транспарантни. Не водим на никое място пазарлъци, а институционален диалози, отговори Нинова на въпрос дали водят диалози с обособени депутати от " ИТН ".

Кандидатът за министър председател е Асен Василев, а по конституция той ще има 7 дни период да предложи държавно управление. И трите партии декларирахме, че Политическа партия би трябвало да излъчи претендент за министър председател, а Василев е тяхното предложение, изясни Нинова. Асен Василев е удостоверил, другояче не бихме си играли с тези неща, добави тя.

Все още не е воден диалог за министри.

Първото и огромно тестване е стратегия. Ние сме систематична партия и за нас програмата е преди всичко, безапелационна бе Нинова.

Ще се внесе и план за решение за удължение периода на работа на Народното събрание и редуциране на лятната почивка на депутатите предвид на незабавните и значими решения като това за началник на КЕВР.

Програмата ще влезе в четвъртък с проекторешение на Народно събрание с очакване да бъде подкрепена от болшинство, институционално и отговорно за тези закони, които би трябвало да се одобряват през идните месеци за стабилността на България.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР