С неплатени данъци на стойност 46 185 лв. се оказа

...
С неплатени данъци на стойност 46 185 лв. се оказа
Коментари Харесай

Данъчни погнаха Софи Маринова!

С неплатени налози на стойност 46 185 лева се оказа певицата Софи Маринова, написа в. "България Днес ".

За наличието на Софка в позорния лист на Национална агенция за приходите излиза наяве от известие на частен правосъден реализатор. С него публично е запорирана една от компаниите на изпълнителката - "София Гринго Мюзик ", поради неуредени обществени вземания. Любопитният документ е публикуван на 13 декември 2018 година и към днешна дата остава в действие. Това съгласно финансисти значи, че чалга фурията по този начин и не се издължила на страната, а сумата всекидневно нараства поради законовите лихви. Това от своя страна дава опция на Национална агенция за приходите да подаде сигнал до прокуратурата, която има пълномощия да повдигне обвиняване и да изиска пращането в пандиза на Софка.

Според осведомени неплатените налози на Софка са поради недекларирани приходи от стотиците й концерти по клубове и нощни заведения годишно. Хора от фолксредите настояват, че за всяка изява певицата желае най-малко пет бона хонорар. В същото време двете й компании, през които се провеждат изявите на Маринова, всяка година не афишират и лев доход, демонстрират финансовите им доклади. Практика да "забравят " за хонорарите си преди време имаха още много чалга и естрадни реализатори. Включително и Лили Иванова. След огромна акция на Национална агенция за приходите артистите бяха подложени на проверки. За задачата данъчните пожелаха информации от участията им по нощни заведения. В резултат Лили и останалите артисти бяха принудени да платят непринудено стотици хиляди левове, с цел да избегнат пандиза.

Наред с неплатените налози съгласно запорното известие ромската перла има и още отговорности. От документите е очевидно, че сумата надминава 400 хиляди лв.. Към чалгаджийката има още най-малко две публични искания от прецакани кредитори. Най-високо е задължението към банка. Към края на предходната година сумата е в размер на 342 608 лв.. От тях 180 бона главница по заем, близо 60 000 наказателни лихви и санкции за закъснение и 56 000 други неолихвяеми вземания. Като за похлупак Маринова дължи и 14 399 лв. такси на съдия-изпълнителя, излиза наяве от запорното известие.

Според близки на Софка тя взема банковия заем още през 2011 година, с цел да си купи първокласен апартамент в столичния кв. Драгалевци. Макар лихвата да е преференциална, а участията и безчет, чалгаджийката бързо не помни да си заплаща вноските. Трезорът още през август 2011 година стартира изпълнително дело против нея. Следват запори на жилището, само че заплащанията по този начин и не са покрити. Това кара банката през 2016 година да запорира другата компания на Софка - "Лоренцо Мюзик ". От документите излиза наяве, че към оня миг дължимата от Маринова сума е 302 907 лева с включените към нея главница, лихви и санкции за закъснение. По същото време искания към певицата предявява и компания за бързи заеми. Според нейното запорно известия Софка им дължи 30 бона за взет през 2011 година заем. Заедно с адвокатските възнаграждения, правосъдните такси и наказателните лихви към сумата се натрупват и други съвсем 30 хиляди лв., демонстрират запорните известия. Към днешна дата запорното известие към момента стои, което е знак, че парите не са платени.

Според близки до певицата още тогава чиновници в банката и кредитната компания са уведомили Софка, че ще извадят имуществото й на обществен търг. Твърди се, че идният банкрут на Софка е признат извънредно тежко от тогавашния й другар Тодор Давидов. Отчаян от задаващия се финансов провал и позорен скандал, Гринго стартира трескаво да търси пари, с цел да се разплати с кредиторите. След голям брой отводи от свои приятели съгласно слуховете Давидов е заставен да се захване с закононарушения, разясняват фолкаджии. Именно по този начин Гринго се принуждава дружно с приятеля си от Айтос Стефан Сливков да рекетира предприемача Асен Атанасов. Под опасност, че ще убият фамилията му, двамата желаят 50 бона от Атанасов. Номерът им не минава и след арест двамата пишман рекетьори са пратени в пандиза. Твърди се, че наред с налозите и формалните заеми Софи Маринова дължи солидни суми и на свои заможни другари. Според хора от фолксредите сумата е над 150 бона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР