С неплатени данъци на стойност 134 144,76 лв. се оказа

...
С неплатени данъци на стойност 134 144,76 лв. се оказа
Коментари Харесай

Мегз Изплува В Измама С Ддс, Отърва Ареста

С неплатени налози на стойност 134 144,76 лева се оказа някогашна компания на нашумялата дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, сподели инспекция на „България Днес“. Впечатляващата сума се дължи от сдружението „Мегз“ ЕООД.

Именно посредством нея Каканашева години наред пласира основаните от нея дамски облекла в магазини из страната и личен интернет уебсайт. Според самопризнания на Мегз в многочислените й изявленията поради извънредно положителното им качество и атрактивните цени клиенти на стилната й линия и марка не липсват. Благодарение на солидните облаги от търговията тя съумява да поддържа бляскав метод на живот.

Хвалбите на Каканашева не й пречат на 14 юли 2017 година да продаде компанията си „Мегз“. Купувач е софиянецът Стефан Славейски, който съгласно осведомени е обществено слаб. През последните години Славейски се е сдобил с още десетки компании от цялата страна. Немалка част от тях имат солидни загуби или отговорности към снабдители, клиенти и страна, демонстрират документите в Търговския указател.

В самия контракт за продажба на компанията категорично е посочено в нарочна уговорка, че Славейски освобождава от отговорност Мегз за дейностите й като шеф и едноличен притежател. Седмица след договорката новият необут на стилната компания смени името й от „Мегз“ ЕООД на „Новокер София“. В края на 2017 година сдружението цъфва с в листата на Национална агенция за приходите за неточните длъжници. Според справката към 14 декември неплатените налози са в размер на 134 144,76 лева Сума, която съгласно данъчни специалисти мъчно може да бъде насъбрана единствено за няколко месеца. Това съгласно тях е и повода в контракта за продажба да бъде включена уговорка за освобождение от отговорност на Мегз.

Репортер на вестника неведнъж потърси за коментар Каканашева по отношение на данъчните обвързване на някогашната й компания, само че до публицистичното привършване на броя тя не подвигна мобилният си телефон.

Името на прекръстената от „Мегз“ на „Новокер София“ компания не е заличено и до ден сегашен от уеб страницата на данъчните, което съгласно специалисти значи, че парите по този начин и не са събрани.

Справка в регистъра за длъжници и търсени лица на Национална агенция за приходите демонстрира, че даже и след договорката Миглена Каканашева продължава да има отношение с управляващите. За предходната годна данъчни инспектори от Пловдив са й изпратили голям брой предложения за формиране на проверки или връчване на ревизионни актове, демонстрира информация на вестника.

Малко откакто Мегз продава компанията си, се оказва, че има и други отговорности. Пред осведомителна организация представителят на арменската черква във Варна Оханес Паникян разгласи, че сдружението на Каканашева не заплаща наем за нает магазин в града. Паникян даже демонстрира изпълнителен лист от септември 2017 година, с който „Мегз“ ЕООД е наказана от Районен съд Варна да заплати на църковното настоятелство сумата от 4498,83 лв. без лихвите.

Подобен проблем против компанията е обсъждан и от Районен съд – Пловдив. Любопитно е, че самата присъда влиза в действие на 13 юли 2017 година, когато сдружението към момента е еднолична благосъстоятелност на дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева. С решението си магистратите задължават сдружението да изплати 12 714,01 лв., дължими на софийската компания „Топс Сток“ за доставка на платове и плетива, които по този начин и не са платени.

Оплакване за неплатена пари от страна на Мегз по контракт за ушиване на облекла насочи преди време пред уеб страницата „Под Тепето“ и пловдивският дизайнер Димитър Бялков.

Обвинение за машинация

С обвиняване за подбуждане към машинация се снабди през вчерашния ден дизайнерката Мегз. След разпит пред прокуратурата в Пловдив Миглена Каканашева бе пусната под гаранция от 10 хиляди лева Наред с Мегз обвинени са нейният другар, предприемачът Румен Рончев, и братовчедът на дизайнерката Антон Лесов. Повод за следствието е взетият на лизинг от Мегз джип „ Мерцедес “, който тя афишира за откраднат в края на предходната година. По време на следствието пловдивски криминалисти обясняват, че кражбата е фиктивна и става дума за застрахователна машинация, разгласи уеб сайтът „Трафик нюз“.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР