С неотдавнашното пускане на AI чат платформата ChatGPT, интересът към

...
С неотдавнашното пускане на AI чат платформата ChatGPT, интересът към
Коментари Харесай

Етериум : Прогноза за цената от ChatGPT

С неотдавнашното стартиране на AI чат платформата ChatGPT, ползата към изкуствения разсъдък се възобнови.

Този инструмент се оказа извънредно потребен в разнообразни области, в това число като дава скъпа информация за бъдещите ценови трендове на активите на крипто пазара, като да вземем за пример Етериум (ETH).

Преди да продължим, е значимо да отбележим, че вложението в криптовалути носи присъщи опасности и действителната цена на Етериум може да се разграничава от прогнозите, предоставени от ChatGPT.

Прогноза на ChatGPT

Въпреки това ChatGPT показа скъпа информация по отношение на евентуалния ценови диапазон на Етериум до 2025 година В тази оценка са взети поради развиването и подобренията на екосистемата, съответните вести, поддръжката на общността, потребителската база и други влияещи фактори. Въз основа на тези фактори чат ботът отговори, че някои анализатори предвиждат, че цената на Етериум може да бъде в диапазона от $4,000 до $10,000 до 2025 година

ChatGPT разпознава няколко фактора, които могат да повлияят на цената на този криптоактив до 2025 година Сред тях са настоящите разработки и усъвършенствания в екосистемата на Етериум, по-специално ъпгрейда на Етериум 2.0 протокола.

Освен това предстоящото разширение на приложенията за децентрализирани финанси (DeFi) е на път да окаже позитивно влияние върху цената на Етериум. Също по този начин ChatGPT акцентира евентуалното въздействие, което могат да окажат видни корпорации или финансови институции, които одобряват Етериум или основават съюзи с други блокчейн планове.

Нарастващата общественост от консуматори и разработчици, употребяващи блокчейна на Етериум, също се преглежда като удобен фактор, който може да способства за повишение на цената му.

Други прогнози

За разлика от тях CoinPriceForecast показва по-консервативна прогноза за цената на Етериум през 2025 година Техните прогнози допускат цена от $2,685 до края на 2024 година, последвана от $2,825 в средата на 2025 година и $2,446 към края на годината.

Интересно е, че моделът за прогнозиране на цените на PandaForecast клони към по-мечи възгледи. Той планува цена от $2,045 през януари 2025 година, последвана от $1,319 през юни и $1,752 през декември 2025 година Дори и в границите на оптимистичния си диапазон, прогнозите допускат $2,224 при започване на годината и $2,084 в края.

Понастоящем Етериум се търгува на цена от $1,897, което демонстрира спад от 4.5% за деня. През миналата седмица обаче той означи спад от към 0.40%, като тези данни са извлечени на 7 май.

Вероятността оптимистичната прогноза на ChatGPT да се трансформира в действителност ще зависи значително от бъдещите позитивни настроения и събития, директно свързани с мрежата на Етериум. Тя ще бъде повлияна и от цялостното отношение към по-широкия крипто и макроландшафт.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР