С 29 гласа „за“ и 6 „против“ бе приет бюджетът

...
С 29 гласа „за“ и 6 „против“ бе приет бюджетът
Коментари Харесай

Бюджетът на Враца е приет, над 3 млн. лева отиват за нов обществен транспорт

С 29 гласа „ за “ и 6 „ срещу “ бе признат бюджетът на Община Враца за 2019 година. Решението бе взето на постоянно съвещание на локалния парламент.
Кметът Калин Каменов показа главните финансови индикатори и плануваните действия от Бюджет 2019 и сподели: „ Основната цел на плана за бюджет за актуалната година е възстановяване качеството и обсега на обществените услуги, които дава локалната администрация, както и ефикасното систематизиране на средствата за поддържане и създаване на инфраструктурата
Приоритетите за 2019 година са:
основаване на удобна среда за вложения, подобряването на инфраструктурата, както и новият публичен превоз “ – разяснява Каменов и добави, че Община Враца ще разполага с бюджет от 67 534 970 лева, с включения временен излишък, като се резервират ниските равнища на данъчно облагане.
Кметът уточни, че в финансовата стратегия на локалната администрация за 2019 година са планувани 3 300 000 лв. за нов публичен превоз .
В разходната част на проектобюджета са включени над 770 000 лева за действия по превоза, а 745 940 лева е цената на средствата, планувани за улично осветяване. При правене на финансовия документ, Община Враца регистрира растеж и в плануваните вложения за благоустрояване и настоящи поправки – 790 352 лева, за общинските пазари – 132 867 лева, за пенсионерските клубове – 188 874 лева, както и за младежките действия, чиито средства са в размер на 600 918 лева
През 2019 година се усилва и размерът на помощите за новородени деца от 250 на 300 лева за новородено и по 350 лева за близнаци. Предвидено е и закупуването на нова техника за Оперативна програма „ БКС “ за 250 000 лева, а за дотации на спортните клубове са заложени половин милион лв..
В презентацията си, Каменов означи, че са извършени диалози с представителите на всички групи общински съветници, които са приели поканата. Единствената група, която не се е отзовала на поканата за среща и разискване на бюджета е била групата на Българска социалистическа партия.
Вносителят на докладната за Бюджет 2019 – Калин Каменов предложи смяна в Капиталовата стратегия, с която да бъдат включени 65 547 лева за замяна на абонатната станция и осъществяване ремонт на канализацията в ДГ „ Единство, Творчество, Красота “. Предложението е направено по време на срещата с общинските съветници от Либерален алианс.
По време на постоянното съвещание се означи двойното нарастване на средствата за обитаемоте места от общината, като се показа и подробен лист със средствата, разпределени по села.
След като завършиха разискванията, планът за бюджет бе подложен на гласоподаване. Бюджетът бе признат с 29 гласа „ за “ и 6 „ срещу “.
При закриване на сесията кметът Калин Каменов разяснява, че това е най-големият бюджет, с който Враца е разполагала в последните години и че сполучливото осъществяване на поставените цели, ще подсигурява позитивното и ускореното развиване на Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР