С назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи,

...
С назначаване на вещи лица, които да изготвят нови експертизи,
Коментари Харесай

Нов екип подготвя експертизи по делото "Хитрино"

С назначение на движимости лица, които да изготвят нови експертизи, протече днешното правосъдно съвещание в Шуменския областен съд по делото за железопътното транспортно произшествие в Хитрино, заяви Българска телеграфна агенция.

Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата на 10 декември 2016 година в региона на гара " Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан.

Заради аварирал автомобил, с който подсъдимите пътували до Шумен, днешното правосъдно съвещание по делото, планувано за 9.30 часа, бе отсрочено с час и половина.

В началото му съдът рапортува постъпили материали след предходното съвещание, свързани с назначение на движимости лица, които да изготвят нови експертизи по делото и постъпили отговори от тях или институциите и организациите, в които работят, както и тъжби за назначението им от страните в процеса.

Експерт от Техническия университет във Варна ще би трябвало да изготвя правосъдно пожаро-техническа експертиза, откакто е тестван, че няма спор на ползи. Такива нямат и още двама специалисти, които също ще дават отговор за нови експертизи за потребностите на делото, дефинира съдът на днешното си съвещание.

" Чакаме три експертизи. Основният въпрос е дали събраните нови доказателства ще трансформират нещо по даденото умозаключение ", сподели пред публицисти след края на правосъдното съвещание Ивайло Йорданов - юрист на един от обвинените.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР