С най-съвременна медицинска апаратура разполага отделението по "Физикална и рехабилитационна

...
С най-съвременна медицинска апаратура разполага отделението по "Физикална и рехабилитационна
Коментари Харесай

И златните момичета се възстановяват в общинския 14 ДКЦ

С най-съвременна здравна инсталация разполага отделението по "Физикална и рехабилитационна медицина “ в общинския 14 Диагностично-консултативен център.

Дори златните девойки от националния тим по художествена гимнастика и техният началник Илияна Раева се доверяват за своето възобновяване на експертите и техниката в общинското здравно заведение. Директорът на 14 ДКЦ доктор Милен Димов е лекарят, който се грижи за положителната физическа форма на гимнастичките.

Общо 163 764 лева е вложила Столична община в поликлиниката. От тях близо 144 хиляди лева единствено за пазаруване на апарати за пасивно оживление на колянна и тазобедрена става, гален, раменна става, лакътна става, пръсти и китка.

Закупени са още система за тракционна терапия на лумбален и шиен дял; уред за ударно-вълнова терапия; уред за ТЕКАР терапия; електрогалванична тангенторна вана.
Други 20 хиляди лева от общинския бюджет са вложени за доставка и монтаж на абонатна станция за отоплението на постройката.
Собствените вложения на 14 ДКЦ са на обща стойност близо 156 хиляди лева Ремонтирани са покривът, дограмата, кабинетите, тоалетните, заменена е подовата настилка.

Закупени са ехокардиограф с два трансдюсера, ЕМГ уред и два холтера, лазер за физиотерапия и такъми за кинезетерапия, както и апарати за офталмология.

През последните 4 години Столична община е финансирала общинските лечебни заведения с близо 55 млн. лева От тях над 9,1 млн. лева - единствено за ново съоръжение и поправки.

Специално за инсталация и възобновяване на физиотерапевтични отделения и кабинети през последната година са отпуснати близо 400 000 лева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР