С най-много номинации за престижните музикални награди Грами“ тази година

...
С най-много номинации за престижните музикални награди Грами“ тази година
Коментари Харесай

Рап и хип-хоп звезди доминират тазгодишните номинации за „Грами“


С най-вече номинации за влиятелните музикални награди „ Грами “ тази година е рапърът Джей Зи. Той ще се състезава в осем категории. Веднага след него е младият му сътрудник Кендрик Ламар със седем номинации.

Джей Зи, който в никакъв случай до момента не е получавал номинация в някоя от главните категории, ще се бори за оценката албум на годината, запис на годината и ария на годината с албума си „ 4:44 “. С него рапърът се завърна на музикалната сцена след години, прекарани отпред на своята бизнес империя.

В „ 4:44 “ Джей Зи споделя искрено за своя живот – изневерите на своята брачна половинка Бионсе, тайният живот на майка му като лесбийка и проблемите на афроамериканците в Съединени американски щати.

Сред другите реализатори със забележителен брой номинации е и артистът Бруно Марс, който ще си противници с Джей Зи за оценката албум на годината за своя „ 24K Magic “.

Летният шлагер „ Despacito “ беше номиниран за запис на годината – който се дава за цялостното показване на песента, и ария на годината - за нейните създатели.

Победителите ще бъдат определени след гласоподаване на 13-хилядите членове на Американската звукозаписна академия, а техните имена ще станат ясни на 28 януари. Церемонията ще се организира в родния град на Джей Зи Ню Йорк след 14 години в Лос Анджелис.

Тази година фокус на номинациите са реализатори в рап и хип-хоп жанр, откакто други години бяха отправяни рецензии, че Академията не награждава задоволително афроамерикански реализатори.

През миналите години единствено два рап албума са печелили в категорията албум на годината. Преди две години албумът на Кендрик Ламар „ To Pimp a Butterfly “, който получи интернационално самопризнание, включвайки в себе си неофициалният химн на придвижването Black Lives Matter, загуби в спорна конкуренция от „ 1989 “ на Тейлър Суифт.

Миналата година пък Адел победи Бионсе в същата категория, откакто брачната половинка на Джей Зи беше считана за решителен любимец. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР