С най-малко 30 000 долара ще бъдат глобявани онлайн търговците

...
С най-малко 30 000 долара ще бъдат глобявани онлайн търговците
Коментари Харесай

Китай налага солени глоби на нелоялните онлайн търговци

С минимум 30 000 $ ще бъдат глобявани онлайн търговците в Китай, които разгласяват погрешни реклами за своите артикули. Сайтовете, които изтриват негативни онлайн мнения или разгласяват подправени позитивни мнения, са изправени пред тежки финансови наказания.

Това нов закон на управляващите в Пекин, който цели да дисциплинира онлайн търговците директно преди Деня на необвързаните - най-популярния ден за извършване на покупки в страната през годината.

Празникът, който китайците означават всяка година на 11 ноември (11.11), дава опция на хората в Китай без половинка да се забавляват и социализират. Денят на необвързаните е и най-печелившият ден за търговците в страната. През предходната година в него китайските консуматори направиха 657 млн. онлайн поръчки, а общата стойност на продажбите доближи съвсем 18 милиарда $.

Денят на необвързаните е толкоз известен, че носи по-големи доходи в сравнение с двата сходни дни в Съединени американски щати - " черния петък " и " кибер понеделника " взети дружно.

Повечето продавачи продават през платформата Alibaba, която понесе тежки рецензии поради обстоятелството, че не е съумяла да управлява настояванията, които някои продавачи разгласяват за своите артикули.

Властите също по този начин се пробват да спрат потреблението на техника, известна като " четкане " - практиката на продавачите да измислят фиктивни продажби, с цел да подобрят позицията си в резултатите от търсенето на уеб страници.

През август Китай започва " кибернетичен съд ", който да се оправи с възходящия брой на обвързваните с интернет искове, в това число и онлайн разногласия за извършване на покупки.

Шопинг манията в Деня на необвързаните бе стартирана от Alibaba през 2009 година, която и до през днешния ден е водещата мощ зад това събитие. Останалите търговци на дребно също прегърнаха концепцията, а някои я разшириха до Хонконг и Тайван.

Според специалисти Азия като цяло и в частност Китай са в центъра на световната смяна към електронна търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР