С най-добри чувства, в края на Велики вторник, ще си

...
С най-добри чувства, в края на Велики вторник, ще си
Коментари Харесай

Изненада! ЦИК задължи Лена Бориславова да стане депутат


С най-хубави усеща, в края на Велики вторник, ще си позволим да цитираме остарялата българска сентенция „ Не казвай хоп, преди да скочиш “. Централната изборна комисия (ЦИК) не одобри заявката на Лена Бориславова, с което тя изиска да бъде заличена като депутат.

Това стана ясно от днешното съвещание на ЦИК.

Часове по-рано в персоналния си фейсбук профил, че се отхвърля от депутатското място в 49-ото Народното събрание. И разгласи, че на нейно място в Народното събрание ще влезе сътрудника ѝ от „ Продължаваме промяната “ в листата в 24-ти МИР Петър Петров.

Лена Бориславова остава част от 240-те народни представители, които са записани в Решение № 1901-НС от 8 април 2023 година, което беше обнародвано в Държавен вестник през вчерашния ден. Това съобщи изрично пред Българска телеграфна агенция Емил Войнов от ЦИК. А Цветозар Томов напомни, че 4-годишният мандат на народните представители стартира да тече с обнародването на резултатите от изборите за парламент.

По време за съвещанието се породи спор дали на Бориславова би трябвало да бъде изпратено писмо, с което да я уведомят, че по закон ЦИК няма пълномощие за изтриване на депутат, който към този момент е определен и обнародван. До решение не се стигна, а заявката на Бориславова остана за сведение. Вестта за решението обаче сигурно ще стигне до нея, с помощта на вездесъщите медии.

Така на Лена Бориславова ще й се наложи да подава оставка, само че чак откакто се закълне като народен представител. На експерта по киберсигурност Петър Петров пък ще му се наложи да изчака.

Припомняме: новоизбраните народни представители в 49-ия парламент се събират на първо съвещание на следващия ден от 10:00 часа. Един от тях е Лена Бориславова. Тя очевидно въпреки всичко ще се срещне очи в очи със, които се майтапиха с нея много брутално в предизборния интервал, а.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР