С най-дългата река във Великобритания, 2700 км зрелищна брегова ивица

...
С най-дългата река във Великобритания, 2700 км зрелищна брегова ивица
Коментари Харесай

Уелс: Дивата земя тръгва по Viasat Nature - slava.bg

С най-дългата река във Англия, 2700 км зрелищна брегова линия и петнадесет планини над 900 м, Уелс е мозайка от местообитания. От влажните мочурища до буйните аграрни земи и от стръмните скали по крайбрежието до античните гори, на никое място другаде във Англия няма такова обилие от диви местообитания - толкоз съсредоточени и по този начин добре опазени.

Една пета от Уелс - от извисяващите се планини на Сноудония до зашеметяващото крайбрежие на Пембрукшир, е оповестена за народен парк с повече от 50 000 типове. За доста от тях - като алената поканвам, афалито и черният пор, страната е значима опора. Изобилие от познати типове - като аления елен и видрите, живеят в естетика с неповторимите за Уелс създания като дребния бръмбар Chrysolina cerealis и най-рядкото дърво във Англия Sorbus leyana.

Редовно се отбива и най-редкият кит в света - японският кит. Всеки епизод показва моменти, свързани с друго време в годината - подготовка за смяна през есента и оцеляване през зимата, развъждане и основаване на нов живот през лятото, раждане и възобновяване през пролетните месеци. Поредицата започва лъчение от тази събота, 4 април от 15:00ч. по Viasat Nature.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР