С навлизането на новите технологии, сериозно започнаха да се променят

...
С навлизането на новите технологии, сериозно започнаха да се променят
Коментари Харесай

4-те най-добри мобилни портфейла в България – плащай бързо, сигурно и модерно

С навлизането на новите технологии, съществено започнаха да се трансформират банковите институции, родиха се разнородни платежни системи и приложения, а картовите разплащания, до неотдавна не толкоз известни в България, към този момент са всекидневие за мнозина.
Банковите карти обаче въпреки всичко са технология на много години, чиято известност рано или късно ще отмине. А като обичайни фенове на настоящите технологии, от ден на ден българи поглеждат към новите способи за боравене с пари – тези, които ще наследят заплащането с банкови карти.

В Kaldata нееднократно сме спирали вниманието си на новите неща в бранша, само че през днешния ден ще обобщим най-популярните 5 мобилни портфейла, които българите употребяват в края на 2018-а.

Ако все вие сте от тези, за които тези неща са относително непозната територия, то безусловно би трябвало да стартираме с това какво в действителност съставлява един мобилен портфейл.

Той на първо място е улеснение. В него потребителят може да записва своя дебитна или заема карта, а по-късно без даже потребност от това да я носи със себе си да стартира да заплаща с нея, непосредствено чрез своя мобилен телефон.

Въпросът за или срещу потреблението на сходни портфейли не стои на дневен ред. С тях може да се заплаща бързо и несъмнено в комерсиалните обекти. Човек може елементарно да наблюдава всичките направени разплащания, да ръководи заплащането на битовите сметки, да прави преводи и всичко това – единствено с няколко клика върху екрана на мобилния телефон, който е непрекъснато с нас в джоба ни.
Това е и по-сигурно
Вкарването на картата във вашия смарт телефон, прави по този начин, че сигурността се усъвършенства сензитивно. Mastercard разрешава на картоиздателите да оферират мобилни приложения с токенизирани карти. Така всяка карта става неповторима за един мобилен телефон и при положение на кражба няма да работи с друго устройство с изключение на твоето. Това способства за твоята спомагателна сигурност и успокоение. Естествено, не сме не запомнили и за удобството – по тази причина до края на годината ще можеш да плащаш с телефона си и Mastercard в 100% от обектите с безконтактни терминали в страната.
Как да се сдобием с мобилен портфейл?
За да използваш мобилен портфейл на телефона си, би трябвало да направиш само  няколко лесни стъпки:
Избери приложение за мобилен портфейлИзтегли го на смарт телефона си или на друго мобилно устройство.Регистрирай своята кредитна или дебитна карта Mastercard и добави сума по твое предпочитание Кой портфейл да изберем?
На пазара има няколко наложили се решения, които общо взето дават сходна функционалност, само че имат и не малко разлики. Спираме се на 5 от тях, които безспорно ви предлагаме поради това че са български, потвърдили се във времето и несъмнено –много комфортни. Абсолютно с чиста напълно можем да кажем, че те оферират сигурност и добра функционалност, не по-лоша от най-разпространените сходни приложения в международен мащаб. Причината да ги изберете е освен, че идват от България, само че и това че са много комфортни. Всъщност вие сами можете да ги изпробвате, защото инсталацията е изцяло безвъзмездна, а в базовите функционалности можете да се ориентирате даже и без да вкарвате своята карта в началото в тях.


My Fibank
Това в действителност е първия сходен портфейл, за който в Kaldata писахме още преди години. От банката разрешават на потребителите си да основат цифрова карта, която да се сложи в приложението, което банката предлага.

Работата с нея не се разграничава изключително от тази с всяка една друга карта на банката. Единствено с това, че е изобразена на екрана на мобилния телефон, а не на пластика. Регистрацията и основаването и е елементарно и комфортно, само че за в този момент от картата могат да се възползват единствено физически лица. Активирането и е доста елементарно, а по-късно заплащането е обикновено – просто преди заплащане би трябвало да стартирате приложението и да платите безконтатно. Важно е обаче да кажем, че от това приложение могат да се възползват единствено клиенти на самата банка. Отделно би трябвало да се регистрирате за потреблението му, посещавайки техен клон. След това работата е безпроблемна и приятна.


А1 Wallet
Малко след свето ребрандиране, мобилният оператор също започва своя сходна услуга. Приложението е много интуитивно. То бързо може да се трансформира в твой незаместим асистент.

A1 Wallet е характерен цифров портфейл, с чиято помощ можеш да правиш всичко в света на парите. Например – да извършваш безконтактни заплащания, да пазаруваш онлайн, да плащаш сметките си, както и да превеждаш пари към банкова сметка. За да използваш А1 Wallet, би трябвало да имаш банкова сметка. Приложението работи и с дебитни, виртуални и безконтактни карти.

С негова помощ ще можеш да извършваш заплащания бързо и елементарно и няма да се страхуваш, че може да ги загубиш. Дигиталният портфейл A1 Wallet е изцяло безвъзмезден. Всичко, което би трябвало да направиш, с цел да получиш А1 Wallet, е да изтеглиш от Гугъл Play или Apple Store мобилното приложение А1 Wallet. Или да посетиш уеб адрес www.a1wallet.bg и да се регистрираш.

A1 Wallet няма никакви абонаментни и месечни такси. И нещо доста значимо. A1 Wallet е наличен за всеки консуматор, навършил 18г., без значение от неговото поданство и финансова история. Като консуматори на А1 Wallet могат да се записват, както клиенти на А1, които употребяват мобилни, закрепени и други услуги на оператора, по този начин и всички останали консуматори, които нямат контракт и не употребяват никакви услуги от А1.


Phyre Digital Wallet
Следващият забавен цифров портфейл на процедура също е приложение. То обаче има много спомагателни функционалности.  Това в действителност е първият цифров портфейл в България, който предлага цифровизация на разплащанията и картите за преданост, заплащания сред потребителите и достъп до предложения на търговци.

phyre е сертифицирано мобилно приложение, позволявaщо на картодържателите да цифровизират разплащателна карта или карти за преданост и да ги употребяват непосредствено от мобилния си телефон. Това е първият цифров портфейл в България, който разрешава на картодържателите да заплащат безконтактно, да събират точки в картите си за преданост, да търсят предложения от търговски вериги и да реализират заплащания между тях – всички тези функционалности, посредством едно само приложение.

Мобилното приложение разрешава на картодържателите да вкарат всяка своя платежна карта, без значение от издателя, и да получат виртуална карта Mastercard. Тя по-късно се токенизира посредством Mastercard Digital Enablement Service. С това се пази номера на картата и се подсигурява висока сигурност на преводите.

Използвайки цифровия портфейл phyre, потребителите могат да се възползват от сигурни, бързи и комфортни мобилни безконтактни разплащания във всички магазини, в които е налична тази технология. Не единствено в България, само че и в целия свят.

Благодарение на разширените функционалности на приложението, потребителите могат да цифровизират всичките си карти за преданост и да ги употребяват непосредствено през смарт телефона си, оставяйки пластиката вкъщи. И точно това е една от най-приятните особености на това приложение и причина да го препоръчаме.


iCard Digital Wallet
Последният предложен за през днешния ден портфейл, никога не остава на последно място по значение.  iCard, за който занапред следва да четете доста в Kaldata, е мобилен портфейл, който ти икономисва пари и време за значимите неща.

Телефонът към този момент е единственото, от което се нуждаеш, с цел да съхраняваш своите карти за преданост. Можеш да изпращаш дарове и да организираш своите заплащания. iCard е съвършено решение за теб, което разрешава да следиш всички свои преводи в действително време. И тук има опцията да дигитализирате картите си, освен банковите, само че и тези за преданост и по този начин да разчистите сензитивно остарелия си портфейл. В приложението има благоприятни условия за основаване на e-GiftCard, които да изпращате на свои другари или родственици, да плащате безконтактно и да пазарувате.
  В последна сметка
Изброихме пет от най-хубавите цифрови портфейла. С тях можете сензитивно да улесните живота си. Така разплащането става доста по-лесно, комфортно и несъмнено. Препоръчваме ви да ги изпробвате за своите заплащания. Сигурни сме, че няма по какъв начин някой от тях да не ви хареса. С тях едно бъдеще, което доста хора чакаме от години – към този момент е тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР