С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература

...
С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература
Коментари Харесай

От 10 май започват матурите за четвъртокласниците

С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература на 10 май стартира поредицата от изпити, които се организират всяка година за всички възпитаници от четвърти клас през този месец, оповестиха от пресцентъра на министерството на образованието. В първия ден учениците ще бъдат оценени върху диктовка и текст за четене с схващане, към който има 11 задания.

На 14 май ще се състои изпитът по математика , на 16 май е изпитът по " Човекът и обществото " , а на 17 май – по " Човекът и природата " .

И по трите предмета пробата включва 16 задания от затворен вид с три вероятни отговора , от които единствено един е правилен, и още 3 задания от отворен вид, на които учениците би трябвало да отговорят сами .

На всеки от изпитите четвъртокласниците ще имат разполагаем един образователен час за работа върху дилемите. Продължителността на всеки изпит за децата със специфични просветителни потребности е два образователни часа.

Целта на националните външни оценения е да измерят самостоятелните достижения на учениците по другите предмети, да се дефинира нуждата от поддръжка, където е нужна, както и да се реализира мониторинг на просветителния развой на разнообразни равнища – на учебно, на районно и на национално, прецизират от просветителното министерство.

С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за образование в прогимназиален стадий в профилираните гимназии с профил " Математически " и " Природни науки " , като тежестта им при балообразуването се дефинира от съответното учебно заведение.

Тази година четвъртокласниците са 63 883.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР