С национална информационна кампания ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО! Агенцията по

...
С национална информационна кампания ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО! Агенцията по
Коментари Харесай

Агенция по заетостта: Да работиш яко

С национална осведомителна акция " ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО! " Агенцията по заетостта се обръща към неактивните на пазара на труда, осведомят от Агенцията.

С поредност от събития, обединени под слогана " ДА РАБОТИШ (Е) ЯКО! ", Агенция по заетостта започва национална осведомителна акция за разпространение опциите на план " Започвам работа " - Компонент 1 " Активиране ", финансиран по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027 година

Срещите, проведени в цялата страна, ще имат за цел да стимулират за интензивно държание на пазара на труда стопански неактивните лица, без значение от тяхната възраст.

В рамките на дейностите по плана специалистите на Агенцията ще търсят ексцентрични подходи, с цел да доближат до евентуалните участници. Събитията ще бъдат ориентирани към стимулиране интензивността за търсене на работа и към информиране за разнообразните благоприятни условия за поддръжка за трудова реализация. Така хората, които не работят и не се образоват, ще могат да се срещнат с настоящите работни позиции в техните райони, както и с опциите за образование по специалност или за придобиване на основни умения. На прага на започващите пролетно-летни сезонни действия в туризма, строителството, селското стопанство и така нататък, те ще бъдат осведомени по какъв начин да се включат в краткосрочна или сезонна работа.

Освен това на участниците в плана ще се дава информация и за предлаганите от Агенцията по заетостта услуги за поощряване на подвижността при търсене и започване на работа, стимулиране на предприемачеството и доста други.

Организаторите на акцията ще търсят контакт с работодатели, предлагащи свободни позиции, а също и с представители на локалните общности, които имат публичен престиж и могат да бъдат мотиватори за своите съграждани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР