С настъпването на зимния сезон започват и различните начини на

...
С настъпването на зимния сезон започват и различните начини на
Коментари Харесай

Как да овлажним трайно сухият въздух вкъщи

С настъпването на зимния сезон стартират и другите способи на отпляване на дома – климатици, на дърва, на пелети, парно отпление и така нататък По този метод обаче въздухът у дома става изсъхнал и оказва отрицателно въздействие върху нашето здраве, растенията, мебелите и даже върху книгите ни. Много от хората избират разновидността да закупят специфичен апарат, който да оказва помощ с овлажняването на въздуха през отоплителния сезон. Ние обаче ще ви представим и няколко разновидността, които ще ви спестят средства и старания:

Как да овлажним въздуха у дома?

Можете да подобрите влажността в стаите, като следвате някои елементарни правила от всекидневието, за които даже не сте предполагали:
Турска рецепта за естествен ароматизатор, с който ще забравите за неприятната миризма и молците
Натуралните ароматизатори са най-хубавата алтернатива за жилища с неприятна вентилация. Готовите артикули съдържат прекалено много химикали и приложимост...
Прочети повече
•    Оставяйте вратата на банята отворена

След като член от фамилията се е къпал, оставете вратите в пространствата отворени, с цел да се разнесе влагата от банята из останалите стаи и да се увеличи влажността на въздуха. Ако пък разполагате и с вана, оставете водата в нея след къпане за към един час, отворете вратата и също ще получите приемлив резултат.

•    Оставете прането си да се изсуши в стаята

В зимния интервал не е изключително целесъобразно да оставяйте облеклата си на терасата, защото може да замръзнат, а и самият развой лишава доста повече време. По-подходящо е да употребявате сушилка и да оставите мокрото пране да изсъхва в някоя от стаите, по-този метод влагата от тях ще се всмуква и популяризира из стаята, като още веднъж ще увеличи влажността на въздуха. Ако пък оставите сушилката до уреда за отопление, резултатите ще са оптимално положителни.

•    Създайте си домакински овлажнител
Как да подобрите въздуха в дома си
Новините за качеството на въздуха, изключително в огромните градове, са в действителност шокиращи. Експертите сигнализират, че всяка година централизация...
Прочети повече
Можете сами да си извършите овлажнител вкъщи, без да се постанова да харчите спомагателни средства, като употребявате влажна забрадка, която да закачите на радиатора или към климатика да вземем за пример. Внимавайте обаче, тъй като би трябвало да вземете поради и обстоятелството, че прекомерната влага предизвиква плесен и може да е рискова.

•    Купете си стайно растение

Растенията вкъщи йонизират и овлажняват въздуха в стаята, с цел да основат подобаващия климат за съществуването си. Като най-хубави растения, които могат да работят като естествени овлажнители на въздуха, включваме домашната папрат, фатсията, циперуса, фикуса, драцената, спарменията, хибискуса и други Те имат доста свойства, множеството не са сложни за развъждане и са съвършените естествени овлажнители.

•    Проветрявайте всекидневно

Необходимо е да проветрявате пространствата в дома си най-малко един път дневно, с цел да се подмени към този момент застоялият въздух със пресен. През по-студените зимни дни е задоволително да оставите прозрците отворени единствено за няколко минути. През това време може да се възползвате и да избършете пода, с цел да поддържате допустимо най-хубавата мокрота у дома.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР