С настъпването на топлото време собствениците на тъмни автомобили често

...
С настъпването на топлото време собствениците на тъмни автомобили често
Коментари Харесай

5 недостатъка на белите автомобили

С настъпването на топлото време притежателите на тъмни коли постоянно гледат със злоба към белите коли - изключително когато се постанова да паркират навън под парещите лъчи на слънцето. Купувачите в топлите страни неслучайно избират този цвят.

Предимствата на белите коли са ясни. На първо място те са по-евтини, защото този цвят минава по дифолт за "базов ". Дребните недостатъци не изпъкват толкоз очевидно на бяла багра. Освен това и замърсяванията не личат в такава степен. Стига автомобилът да е изсъхнал, несъмнено...

Мокра нечистотия
Белият цвят е преимущество в страни, където през по-голяма част от годината е топло и изсъхнало, а пътищата са чисти. Българските улици са прекомерно надалеч от идеала за непорочност, а локвите са в обилие. Мокрият бял автомобил наподобява доста по-мръсен, в сравнение с тъмният.

Корозията проличава повече
От драскотини и люспи от камъчета не е застрахована нито една кола. С времето в тях стартира да се образува наслойка, на бял декор тя изпъква доста повече.

Проблеми при боядисване
Въпреки че се счита за най-простият и на ниска цена цвят, бялото е извънредно капризно, защото има може би най-широката палитра от оттенъци. Да се уцели точният колорит е извънредно мъчно и по тази причина при белите коли разликата сред остарялата и новата багра се вижда най-силно.

Престиж
Цветът е най-много въпрос на персонален усет. Бялото отива на някои модели, а на други не подхожда въобще. В страни, където автомобилът е белег за авторитет и мотив за самочувствие, бялото наподобява прекомерно всеобщо и простовато, а при някои коли - напряко дебелашки. За някои купувачи това може да бъде сериозен проблем.

Зимни наволи
По заснежените пътища и по време на снеговалеж белият автомобил се вижда много по-трудно. Това може да сътвори опасности отвън контрола на водача.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР