С настъпването на сезона на простудите и възпаленията в гърлото

...
С настъпването на сезона на простудите и възпаленията в гърлото
Коментари Харесай

Лесна домашна рецепта за лечение на ангина само за 4 часа

С настъпването на сезона на простудите и възпаленията в гърлото особена новост придобива лесна, само че ефикасна домашна рецепта за бързо лекуване на ангина. Основна съставна част в нея е една антична, ароматна готварска фалшификация – кимионът.

Кимионът е прочут от древен времена. Семената му и маслото, приготвяно от тях, са се употребявали като добавка към ястия, лекарство, козметично средство.
Кимионът е добър източник на витамин B1. В по-оскъдни количества се срещат витамини А, С, Е и К, както и няколко витамина от B-групата. Също по този начин той е доста богат на желязо и манган. В него се съдържат и калций, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед и селен.

В семената на кимиона доминират омега-6 мастни киселини в съпоставяне със едва показаните омега-3 (около десетократно повече).

Ето за какво кимионът:
-има хипогликемичен ефект;
-намалява равнищата на липиди в клетките;
-намалява загубите от калций в костите;
-забавя прогресията на зрителни увреждания от диабет;
-има контрацептивен резултат.

Резултатите от голям брой проби в лабораторна среда демонстрират сигурни антибактериални, противогъбични и антиоксидантни свойства на кимионовите съставки (в естествено положение или разтвор).

Именно антибактериалните свойства на кимиона с в основата на тази домашна рецепта.

Как се подготвя и използва целебна примес с кимион за бързо лекуване на ангина четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР