С настъпването на пролетта по традиция се замисляме как да

...
С настъпването на пролетта по традиция се замисляме как да
Коментари Харесай

Доказано от учените: Този аксесоар ви прави неустоимо секси в очите на мъжете

С настъпването на пролетта по традиция се замисляме по какъв начин да изглеждаме по-очарователни и съблазнителни. Много проучвания потвърждават, че с цел да завъртите главата на някой мъ, не е нужно да полагате доста старания.
Понякога е задоволително просто да носите... слънчеви очила. Да, да, не ултракъса пола, блуза с надълбоко деколте и не тясна рокля. Според проучванията точно слънчевите очила могат да създадат притежателя им по-желан в очите на евентуалните им сътрудници.
И има три научни аргументи за това:

Слънчевите очила вършат лицето по-симетрично
Никой жив човек не може да бъде изцяло съразмерен. Въпреки това недостижимата естетика към момента неизбежно ни притегля. А тъмните слънчеви очила оказват помощ да се сътвори усещане за такава симетричност на лицето. През 2011 година Кралското общество разгласява изследване за връзката сред симетрията на лицето и оценката на неговата прелест. Заключението на учените беше изрично: без значение от пола, възрастта или културния генезис, ние сме привлечени от хармоничните лица.

Слънчевите очила придават привлекателна заостреност на чертите на лицето
Ванеса Браун, професор в Университета в Нотингам, разгласява през 2015 година книга, озаглавена " Историята и смисъла на слънчевите очила ". В нея професорът изследва по какъв начин черните слънчеви очила се трансформират в неизменим признак на всеки секссимвол. Тъмните очила освен скриват кожните белези под очите, само че и прибавят геометрично верни линии към меките черти на лицето ви.

Слънчевите очила се асоциират с хладина
От 20-те години на предишния век насам слънчевите очила се носят от тези мъжки прослойки на популацията, които считат себе си за " смели момчета ". Например, те са били носени от водачите на изтребители. Тези момчета са били известни с това, че постоянно не са се подчинявали на началниците си, тъй като са знаели по-добре какво да вършат. По-късно тъмните очила стават на мода и измежду редица звезди, артисти, рок реализатори, модели и други почитани персони. Затова, в случай че желаете да привлечете вниманието на някого, просто си сложете слънчеви очила!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР