С настъпването на пролетта много от нас усещат липса на

...
С настъпването на пролетта много от нас усещат липса на
Коментари Харесай

Мит или реалност е пролетната умора?

С настъпването на пролетта доста от нас усещат липса на сила и предпочитание за каквато и да е активност. Наричаме това положение пролетна отмалялост. Как да помогнем на организма си да се оправи с тази смяна – препоръките от диетолога Райна Стоянова.

„ Умората е присъща за преходните сезони, каквито са есента и пролетта. Начинът на живот през зимата – бедната на плодове и зеленчуци диета, по застоелият метод на живот и прекарването повече у дома, способстват за това да изчерпаме равнищата си на сила и през април и май да се усещаме изморени”, изясни в „ Тази събота” Райна Стоянова.
„ Чети етикета ”: Пролетна отмалялост или меланхолия? Как да разграничаваме двете положение и какво може да ни помогне
Пролетта е и моментът, когато се обострят хроничните болести. Алергиите са в пика си.

„ Добре е преди да стартираме да одобряваме витамини, минерали и хранителни добавки да се посъветваме с доктор. Хубаво е да одобряваме витамин С от плодовете”, посъветва диетологът.

Тя разясни, че няма универсална формула, която да е годна за всички.
Пролетна отмалялост – по какъв начин да я преборим? Физическа интензивност, потребна храна и срещи с положителни хора сигурно оказват помощ
„ За усилване на имунната система напролет е добре да се одобряват и пробиотици, както и повече фибри. При смяната във времето и в случай че нямаме опция да се наспиваме, добре е да се приема мелатонин като хранителна добавка. Но това също е строго индивидуално”, сподели още Райна Стоянова.

Тя посъветва да обръщаме внимание на пролетната отмалялост и хроничните болести, които се обострят, тъй като те могат да прераснат в по-сериозен проблем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР