С настъпването на пролетта гости и туристи на Враца ще

...
С настъпването на пролетта гости и туристи на Враца ще
Коментари Харесай

Започват еднодневните излети във Врачанския Балкан

С настъпването на пролетта посетители и туристи на Враца ще могат да се включат в проведени визити по Врачанската екопътека, водопада „ Скакля”, пещера „ Леденика”, както и до по-непознати местности и естествени забележителности.
Излетите ще се провеждат в избрани почивни дни – събота или неделя от Дирекция на Природен парк " Врачански Балкан " и Природозащитен център „ Натура”.
Безопасното следване на маршрутите ще бъде обезпечено от Евгени Христов - дипломиран планински лидер. Първата дата за излет в планината ще бъде на 1 май по маршрут - водопада „ Скакля” - с. Згориград. На 12 май ще е разходката до водопад " Боров камък ", а на 2 юни - обичайния поход до в. Околчица. Още детайлности за туристическите преходи ще научите от уеб страницата на Дирекция на Природен парк " Врачански Балкан " или във фейсбук страницата на Природозащитен център " Натура ".
Времетраенето на преходите е към 6 часа, което ги прави несъответствуващи за деца под 7-8 годишна възраст. Задължителни са комфортни туристически обувки, дълъг панталон, дъждобран, суха храна и вода .
Желаещите могат да се запишат в Природозащитен център „ Натура “ на телефон: 092/ 66-03-18 Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР