С настъпването на новата година в Албания влязоха в сила

...
С настъпването на новата година в Албания влязоха в сила
Коментари Харесай

Еднократната помощ в Албания за първо дете - 26 пъти по-висока от тази в България

С настъпването на новата година в Албания влязоха в действие новите ограничения за стимулиране на раждаемостта, оповестява Българска телеграфна агенция.
Родителите ще получават за първо дете сумата от 400 000 леки ( 3245 евро ), 800 000 леки ( 6490 евро ) за второ и 1,2 милиона леки ( 9735 евро ) за трето дете. Първите чекове министър председателят Еди Рама връчи на майките на новородени бебета в клиниката " Кочо Гложени " в Тирана.
Като доста значимо се прави оценка и решението за двойно понижаване на таксите за студентите , решение, което бе признато от държавното управление след всеобщи студентски митинги.
Също по този начин от 1 януари в Албания бяха затворени всички игрални зали и казина, с които бяха изпълнени централните улици в албанските градове. Казината ще бъдат отсега нататък налични единствено в хотели с пет звезди, които са отвън жилищни квартали.
За съпоставяне, в края на ноември предходната година, българското държавно управление одобри еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 250 лева и 600 лева за второ.
Припомняме, че съгласно отчет на „ Евростат “, оповестен в края на годината, България е преди всичко по негативен приръст в Европейския съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР