С настъпването на лятото неизменно идва и сезонът на летните

...
С настъпването на лятото неизменно идва и сезонът на летните
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-надценените плажове

С настъпването на лятото непроменяемо идва и сезонът на летните ваканции. Морският туризъм остава най-предпочитаната почивка. Редица от известните курорти по целия свят преди фактически са били съвършеното място за отмора, само че с течение на времето са се трансформирали и то към неприятно. Кои са най-надценените плажове в света?

5. Венис (Лос Анджелис, САЩ)



Крайбрежното градче получава името си от жилищен квартал, част от цяла система, построена при започване на XX век. Той е известна забележителност и място за отдих. Крайбрежната улица е дълга 4 км. и е изпълнена с актьори, спортисти, гадатели, комедианти, художници и търговци. Предлага се фаст фуд и куп безвъзмездни развлечения. Тротоарите са изпълнени с велосипедисти, хора, които се возят на кънки и пътеки за джогинг. По всяко време на годината там царува раздвижване.

За тези, които избират спокойна отмора, само че отново в региона, се предлага прилежащия Хантингтън. Там също има всичко това, което предлага Венис, само че в по-малка степен.

4. Кута (Бали)



Това е град-курорт, който се намира на юг от индонезийския остров Бали. Там се намира най-дългия плаж, който разполага с бял тънък пясък и наоколо до него се намира интернационално летище. Предпочита се от фамилни двойки с деца, заради което на плажа постоянно е доста шумно.

Много избират да прекарат почивката си в Пемутеран, който се намира наоколо до Кута и през последните години става все по-популярен. На брега се откриват хотели, плажът е затрупан с малък мрачен пясък, а наоколо е ситуиран и националния парк на Бали. В комбиниране с невероятната природа мястото се трансформира в привлекателен център за туристи от целия свят.

3. Дубровник (Хърватия)



Старата част на града се състои от каменни постройки, построени в интервала XIV—XVIII век, които са част от Световното културно завещание на ЮНЕСКО. Напоследък градът се посещава от киноманиаци, защото там са снимани подиуми от паметния филм „ Игра на тронове”.

За тези, които обаче не са поклонници на кино лентата, по-добре е да се насочат към остров Хвар. Това е най-големия град на острова. Доскоро той беше много на ниска цена и без съществуването на забележителна туристическа инфраструктура и привличаше голям брой младежи. Сега там се строят големи 5-звездни хотели.

2. Брайтън (Великобритания)



Градът се намира на южното крайбрежие на Англия, графство Южен Съсекс, на брега на Ла-Манша. През летните месеци Барйтън е претъпкан, защото той е прелъстителен освен за почиващи, само че и за феновете на бурния нощен живот. Туристите регистрират повишени цени в заведенията за хранене и по-висок наем, което сред прочее е всекидневно за доста туристически градове.

В непосредственост е ситуирано градчето Саусолд – изпълнено със старинни здания, дълга пясъчна линия, малко пристанище и даже неголямо произвеждане – пивоварна.

1. Миконос (Гърция)



Основното прехранване на локалното население тук е туризмът. Най-посещаваните плажове са Паранга и Айос Йоаннис. Курортът има репутацията на чудесно място за нощен живот и вечеринки.

Експертите по туризъм обаче предлагат да се обърне внимание на Санторини. Дайвингът е едно от най-популярните развлечения. Хотелите, без значение от броя звезди, оферират чудесно обслужване. Улиците на града са претъпкани с дребни магазинчета с обичайни сувенири, облекла, обувки и аксесоари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР