С настъпването на коронавируса по цял свят и динамичната ситуация,

...
С настъпването на коронавируса по цял свят и динамичната ситуация,
Коментари Харесай

COVID-19: Какво е социално дистанциране и защо е важно сега

С настъпването на ковид по целия свят и динамичната обстановка, ограниченията против разпространяването на болестта стартират да се променят. Докато първоначално се говореше за изолираност на инфектираните и тези, които са имали контакт с такива, в този момент се появява терминът „ обществено разграничаване “.
Мъжът с ковид в „ Пирогов “ е в сериозно положение Вчера умря 66-годишната му брачна половинка
Вчера Световната здравна организация разгласи разпространяването на новия ковид като световна пандемия поради възходящия брой случаи по целия свят. В Италия беше наложена невиждана карантина, като останаха отворени само питателните магазини и аптеките.

Социалното разграничаване е не по-малко значимо от налагането на карантина и е идната значима стъпка в битката с COVID-19.

Какво значи обществено разграничаване?

Терминът е част от нефармацевтичните, медицински и държавни ограничения против разпространението на заразна болест. Социалното разграничаване е пакет от ограничения, който се подхваща от обществото.

Социалното разграничаване понижава опцията за контакт сред хора, които са здрави и тези, които към този момент носят дадената болест. Целта е да се понижи опцията от болест, което ще докара до по-ниска заболеваемост и по-малко смъртни случаи.
Страх в Италия: Пълна обществена изолираност в битката с COVID-19 На Ботуша не може да се излиза без позволение, работят единствено питателните магазини и аптеките
Социално разграничаване и COVID-19

Това, което се знае за новия ковид, причиняващ COVID-19, досега е, че е извънредно инфектиран. Само 15 минути прекарани на към 2 метра разстояние от притежател на ковид са безусловно задоволителни, с цел да се болестите.

Завишената хигиена, миенето на ръце и дезинфекцията лимитират болестта, както и налагането на карантина на лица, които се завръщат от рискови страни.

Социалното разграничаване би понижило вероятността вирусът да засегне по-голяма част от хората.
Тръмп забрани пътуванията от Европа до Съединени американски щати поради COVID-19 Прокламацията, която е изпратена, включва 26 страни от шенгенската зона, в която не влиза България
Как се ползва общественото разграничаване?

Тези ограничения доста биха трансформирали метода ви на живот. Трябва да намалите потреблението на обществен градски превоз, при опция да работите от у дома и да спрете да посещавате събития с доста хора – концерти, фестивали и спортни срещи.

В страни като Англия, където случаите на COVID-19 са относително малко, управляващите поучават жителите да помислят добре по какъв начин минава една тяхна типична седмица и да се опитат да лимитират контакта си с други хора.

Социалното разграничаване би оказало трагичен резултат върху обществения ни живот, защото не би трябвало да се посещават обществени събития.

Относно образователните заведения, детските градини и яслите, общественото разграничаване значи тяхното затваряне. До момента е ясно, че коронавирусната зараза минава леко при децата, само че те могат да бъдат преносители. При липса на образователни занятия и преструктуриране на образователния развой, опцията те да имат контакт с болен от COVID-19 понижава фрапантно.

Какво се реализира със обществено разграничаване?

За да бъде дейно, общественото разграничаване би трябвало да бъде приложено още при започване на епидемията от която и да е болест.

При епидемията от Испански грип през 1918 година, управляващите в Съединените щати затварят учебни заведения, не разрешават се обществените и обществени събития във Филаделфия и Сейнт Луис. Във Филаделфия тези ограничения се забавят с пет дни, което води до от пет до три пъти повече инфектирани в съпоставяне със Сейнт Луис, където ограниченията са наложени незабавно и заболеваемостта е доста по-ниска.

При общественото разграничаване се заобикаля внезапен скок на заболеваемост и по този метод здравната система може да „ диша “ и да предложи съответно лекуване на всички заболели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР