С настъпването на жегите много от собствениците на автомобили у

...
С настъпването на жегите много от собствениците на автомобили у
Коментари Харесай

Две глупави грешки, които могат да ви оставят без климатик през лятото

С настъпването на жегите доста от притежателите на коли у нас се сблъскаха с проблеми, свързани с климатичните съоръжения на техните коли. Причини за неналичието на охладен въздух в купето могат да са доста, само че специалистите от Dekra натъртват на две, които назовават " глупави неточности ".

Първата неточност на притежателя на автомобила по отношение на климатичната система на колата му е да го включва единствено когато стане горещо. Всъщност, с цел да удължите живота на устройството, то би трябвало да се включва минимум един път месечно когато и да е на годината, даже и през зимата при градуси под нулата. Факт е, че без смазване съставените елементи на компресора се скапват. Гумено-пластмасовите елементи изсъхват и губят своята компактност и разтегливост. А смазката се разпределя в цялата система, дружно с потока на хладилния сътрудник. Следователно, с цел да може всичко в климатика да бъде, както се споделя, " на шест ", би трябвало постоянно да се включва минимум няколко минути - даже и да не ви е горещо.

Втората неточност по отношение на " хладилника " в колата ви се поправя единствено с покачване на капака. Става въпрос за наблюдаване на чистотата на охлаждащия нагревател (кондензера) на климатика. Обикновено той стои пред радиатора на охладителната система на мотора. Проблемът е, че мръсотията и пътният прахуляк запушват така наречен пита, както и пространството сред тези радиатори, което доста утежнява преноса на топлота и понижава успеваемостта и на двата. Ако този " отпадък " е допълнително, то системата ще спре да охлажда въздуха в салона. Ето за какво, преди всичко, би трябвало от време на време да наблюдавате наличието/отсъствието на нечистотия сред радиаторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР