С настъпването на есента започват с бясна сила да върлуват

...
С настъпването на есента започват с бясна сила да върлуват
Коментари Харесай

Плодове, които да консумираме през есента

С настъпването на есента стартират с гневна мощ да върлуват и другите вируси, по тази причина е доста значимо да се защитим. Витамин С е нашият най-хубав съдружник в тази задача, с цел да сме в положително здраве през последното тримесечие на годината.

Тъй като този витамин е антиоксидант и мощно противовъзпалително средство, неговият принос е от значително значение за образуването на колаген. С витамин С спомагаме за опазване на сияйността на нашата кожа и ѝ осигуряваме антистареещ резултат. Но с изключение на известните портокали, мандарини и лимони, можем да се възползваме и от други плодове с високо наличие на витамин C.

Киви

Въпреки, че в супермаркетите има киви през цялата година, сезонът на този плод стартира през октомври и приключва през март. Сред най-големите му производители са Нова Зеландия, Китай, Италия и Чили.

 Снимка 293910

Кивито има доста високо наличие на витамин C. Едно парче обезпечава три пъти повече от портокала, тъй че едно киви дневно е задоволително, с цел да достигнем дневната доза витамин C, от която имаме потребност.

Така кивито спомага, с цел да ни защищава от настинки, тъй като ускорява имунната система и понижава умората. В допълнение плодовете предизвикват образуването на колаген, който е нужен за кожата и поддържането на здрави кости.

Райска ябълка

Сезонът на този плод е от октомври до декември и макар, че е с генезис от Азия, се отглежда на доста места и в България.

 Снимка 281373

Съдържа доста вода, което оказва помощ да се пречисти нашето тяло. Високите равнища на витамин С в райската ябълка ни оказват помощ да абсорбираме желязо, което ни прави и по-устойчиви на инфекции.

Райската ябълка също по този начин обезпечава калий, тъй че е мощно целесъобразен плод за тези, които страдат от високо кръвно налягане и други сърдечносъдови болести.

Черимоя

Черимоята е с генезис от Андите, сред Перу и Еквадор, макар че плодове могат да се открият и в Колумбия, и Чили. Въпреки това, сега Испания е най-големият производител в света. В сезонът, който стартира през октомври и завършва през декември, черимоя се отглежда в над 3000 хектара в Гранада и Малага, а оттова се изнася за останалата част от Европа и Америка.

 Снимка 380812

Черимоята е известна като натурален аспирин, защото има доста сходни на него свойства, тъй като спомага да се предотврати хипертония и други сърдечносъдови болести. Фибрите в пулпите оказват помощ да контролираме равнището на захарта, което прави плода високо целесъобразен за диабетици.

Черимоята има успокояващо деяние, с помощта на съществуването на алкалоиди, които спомагат за регулирането на сегрегацията на избрани химикали, причиняващи меланхолия. Плодът е богат на витамин С и минерали като калий, калций, желязо, магнезий и цинк.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР