С настъпването на есенните месеци трябва да обърнем по -

...
С настъпването на есенните месеци трябва да обърнем по -
Коментари Харесай

Суха кожа на лице и тяло: Решението

С настъпването на есенните месеци би трябвало да обърнем по - огромно внимание на кожата си, с цел да я запазим еластична и мека.Липсата на хидратация може да се изрази по разнообразни способи, започвайки от незадълбочено загрубяване, лющене и дребни напуквания, до зачервяване, инфектиране, непрекъсната опънатост и сърбеж.Тези положения на кожата са според от това, какъв брой е суха и засегнатата зоната.

Първата стъпка към хубава кожа е това да разберем какъв брой е значимо да поставяме ежедневна грижа за нея, Като тя би трябвало да бъде както външна - по този начин и вътрешна. Пиенето на задоволително вода очевидно ще усъвършенства положението й. Следващата стъпка е да определим какъв вид е тя - суха, мазна или смесена. Това е значимо, тъй като ще ни помогне да създадем верния избор на артикули. Например аз постоянно съм си считала, че кожата на лицето ми е смесена - разумно използвах и такава козметина, само че въпреки всичко виждах, че лицето ми не е в най-хубавото си положение. Преди време си направих тест - при експерт, които сподели, че в действителност кожата ми е суха.. След като започнах да нанасям точните артикули, всичко се промени. Тя стана доста по-еластична, спокойна и естествено мека. Неравенствата изчезнаха и не се притеснявах да изляза без грим. Тук на помощ пристигнаха и етеричните масла, с които " забърках " крем за лице, които нанасях заран и вечер, както и лосион, с който почиствах лицето си / след естественото разчистване с мицеларна вода/.

А ето и съставките за тях:

Лосион за разчистване и хидратация:

90мл. лавандулова/дестилирана вода

5/10 капки безсмъртниче

10 капки здравец

10 капки лавандула

10 капки хвайна

добавя се в 10мл. шише с базово масло от гроздови семки или рициново масло

/Нанасям го с памучен тампон върху към този момент почистено от грим лице. Без отмиване - по този начин маслата работят по-дълго време/
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР