С настъпването на COVID-19 по цял свят, редица държави минават

...
С настъпването на COVID-19 по цял свят, редица държави минават
Коментари Харесай

Живот под карантина – разкази на сънародници в Италия и чужденци у нас

С настъпването на COVID-19 по целия свят, редица страни минават към защитната мярка цялостна карантина на обособени селища или цели страни. В момента Италия се намира под цялостна карантина, която важи за цялата страна.

Как минава животът в изолираност, описват наши сънародници в Италия и чужденци, които живеят в България.
Снимка: bTV
Галина и Мартин Еневи живеят от години в италианския град Кремона. Там работят като лютиери, само че в този момент делникът им е радикално друг.

„ Вече цяла седмица сме под домашна карантина, която ни е наложена от страната. Може да се излиза единствено по уважителни аргументи “, споделя Галина.
Снимка: bTV
Какво се има поради под уважителни аргументи – покупка на храна или медикаменти. Сънародничката ни Рада Крачанова споделя по какъв начин във Верона карабинерите наблюдават карантината да се съблюдава от всеки.
Джузепе Конте: Националната карантина в Италия евентуално ще бъде удължена Италия е най-пострадалата страна в Европа в актуалната пандемия
„ Ако излизаме на открито, би трябвало да носим един специфичен документ, който може да ни бъде пожелан от полицията, в който описваме повода, заради която излизаме на открито “, споделя Рада.

И Рада, и Галина са единомислещи, че нервността по магазините е минала, а жителите на Италия са спокойни, че храна има.

Галина споделя, че в магазините влизат единствено по четири или пет индивида, с цел да няма скупчване на хора. Всички останали чакат пред вратата на магазина, като съблюдават разстояние от най-малко метър между тях.

На жителите на страната е неразрешено да се излиза от градовете.
Карантината в Италия намали замърсяването на въздуха (ВИДЕО) Сателитни изображения на ЕКА потвърждават наклонността
„ В момента съм на открито, на разходка, с шал на устата, тъй като няма повече маски. И с ръкавици. Обикновено, когато се прибера след разходка, която в действителност е в задния двор на нашата постройка се дезинфекцирам. Измивам си ръцете до лактите, измивам целия под и всички повърхности, които съм пипала, в това число и моят телефон “, споделя Рада.

Карантинираните италианци дадоха звук на страната и на останалия свят – всяка вечер те излизат по терасите си, пеят и свирят от разстояние, само че дружно. И поддържат духа си.
Италианците пеят от прозорците си за покачване на духа по време на карантината (ВИДЕО) Невероятният миг беше сниман в Сиена и Неапол
У нас самоорганизацията на жители вечер е отдадена на медиците – благодарим им с овации.

Д-р Пио Импалиатели е италианец, който преди 8 години идва у нас като футболист, само че приключва медицина. Сега е доброволец в „ Александровска болница “ и е под домашна карантина поради контакт с пациент, притежател на COVID-19.
Снимка: bTV
„ Не се замислих доста, тъй като това ни е работата, нашата специалност е да оказваме помощ на хората “, споделя той.

Родителите му са лекари в област Тоскана, а приятелката му живее в Милано. Разказват му, че към момента здравната система там може да поставя грижи за нуждаещите се.

„ Засега нещата тук са… да кажем под надзор. Въпросът е да не се стига ситуацията в Италия, тъй като не знам дали сме подготвени “, споделя Импалиатели.

Според прогнозите на италианските лекари след седмица новите случаи на COVID-19 в страната ще намалеят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР