С насилие не можеш да приемеш документ срещу насилието -

...
С насилие не можеш да приемеш документ срещу насилието -
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: С насилие не можеш да приемеш документ срещу насилието

С принуждение не можеш да приемеш документ против насилието - с тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред Българска национална телевизия неуспеха на опита на държавното управление да прокара през Народното събрание ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба, чието публично название е Конвенция за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

Йотова, която като евродепутат е работила по конвенцията, акцентира, че за момента този документ няма по какъв начин да бъде признат, тъй като тематиката за допустимостта на ендополовите бракове е изместила фокуса от казуса с домашното принуждение.

Тя напомни, че в медиите се изнасят вести за това, че 27% от децата се нагрубяват и бият, а по 30-40 деца годишно са склонни към самоубийство поради това поради това, че се усещат несигурни. Не са ли това значимите тематики, попита реторично вицепремиерът.

Йотова счита, че държавното управление е позволило неточност като не е разяснило авансово смисъла на конвенцията и е позволило двете тематики да се смесят. Каза и че министрите, които са дали своят вот срещу нея на съвещанието на Министерския съвет, до момента не са дали безапелационни причини за какво са го създали.

Според вицепрезидента, в случай че текстът на конвенцията е бил импортиран в Народното събрание по едно и също време с пакет промени в съответните закони, жителите са щели да се успокоят, че не се готви нищо от това, което ги плаши.

Аргументите на насилниците надвиха

" Чухме причините на насилниците, само че не чухме гледната точка на жертвите ", разяснява в същото предаване политологът Антоний Гълъбов. Той напомни, че " когато някой се пробва толкоз да изясни своята неустрашимост, има тежък проблем със своята полова еднаквост ".

Според Гълъбов вододелът в полемиката е полезността на човешкия живот - в Европа всяко човешко създание се ражда свободно, а в не-Европа мъжът може да бие дамата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР