С нарочно писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС), УНСС изрази

...
С нарочно писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС), УНСС изрази
Коментари Харесай

Воден от ректора си, бивш агент на ДС, УНСС реши да подкрепи Иван Гешев

С преднамерено писмо до Висшия правосъден съвет (ВСС), УНСС изрази цялостна поддръжка за кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Писмото е подписано от ректора на висшето образователно заведение Стати Статев и беше оповестено от към този момент някогашния арбитър Методи Лалов във Фейсбук.
Като мотив за поддръжката е посочена единомислещата поддръжка на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за Гешев.

Припомняме, че Статев е бил сътрудник на някогашната Държавна сигурност (ДС) с псевдоним " Стойновски ". Статев е вербуван от Първо основно ръководство на Държавна сигурност (ПГУ, разузнаването) на 1 февруари 1989 година като конфиденциален помощник по линия на Научно-техническото разузнаване. Интересен факт е, че той влиза в Държавна сигурност единствено 8 месеца преди рухването на комунистическия режим. А съгласно вербувалия го офицер Статев с наслада е приел.
Ректорът на УНСС обаче се прочу по времето на кабинета " Орешарски ". Тогава той съобщи на тръгналите на митинг студенти от УНСС, че " пречат ". " Единственото, което ви пази, е че виждам на вас с неособено огромно почитание, само че като на младежи, които биха се поучили, както и ние сме се поучвали, от недостойни действия, които сме правили. В момента вие пречите, пречите, пречите. Всичко друго е заблуда ”, съобщи Статев на решилите да окупират УНСС младежи в символ на митинг против най-мразеното държавно управление във времето на Прехода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР