С нарастващото влияние на онлайн хазартните компании, все повече хора

...
С нарастващото влияние на онлайн хазартните компании, все повече хора
Коментари Харесай

30% повече обаждания за проблеми с хазарта, отбелязва Великобритания

С възходящото въздействие на онлайн хазартните компании, от ден на ден хора по света прибягват до залози. Истината е, че достъпът до сходна активност не е бил толкоз необятно и елементарно наличен в миналото, както е сега. Очакванията са той да става още по-удобен и наличен за потребителите, само че в това време нарастват и опасенията от развиване на хазартна взаимозависимост. В тази връзка, организациите за предварителна защита на сходна взаимозависимост във Англия регистрират 30% растеж в позвъняванията от хазартно подвластни хора в страната. Справянето с този проблем се обрисува като най-голямото предизвикателство освен на организациите за отбрана на играчите, само че и за самата хазартна промишленост.

30% повече позвънявания в границите на 5 години

“Горещата линия ” за препоръки и помощ при проблеми с
хазарта във Англия регистрира 30% повече позвънявания. Този растеж е реализиран в границите на 5 години. Цифрите демонстрират, че през годините 2013-2014 позвъняванията били близо 24 хиляди, до момента в който през годините 2017-2018 цифрата е покрай 30 хиляди. Разбира се, този растеж е стеснителен и несъмнено ще се вземат ограничения към него. Такива ограничения от дълго време подхващат и букмейкъри като Betfair, които имат много разнообразни принадлежности за предварителна защита на хазартна взаимозависимост. Важното в тази ситуация е дали самите консуматори прибягват до тях. Колкото до растежа в позвъняванията, той е предизвикан най-много от покачващото се въздействие на онлайн залозите и тяхната досегаемост.

В същото време, Хазартната Комисия на Англия продължава своята работа с промишлеността, като задачата е да се покачат ограниченията за предотвратяване от
хазартна взаимозависимост. Целта е да се избегне този тип пристрастяване, тъй като той може да докара до извънредно неприятни последици.

С какво са свързани най-често позвъняванията?

Най-многото позвънявания, които са свързани с проблематичен
хазарт във Англия, са свързани и с най-честите проблеми в тази област. Отчетът демонстрира, че две-трети от получените позвънявания са свързани с финансови проблеми. Това е и едно от главните наблюдения, които се демонстрират при хазартно подвластните хора. Всъщност, те са много повече, като подробна информация за тях може да прочетете в уеб страницата на Betenemy, където са обяснени и другите равнища на пристрастяването. Финансовите проблеми не са по никакъв начин незначителен фактор, тъй като те слагат началото на много по-сериозни усложнения. Разбира се, по никакъв начин не е прелестно да харчиш всичките си пари за хазарт или пък даже да прахосаш спестяванията си, като това може да докара и до много съществени разтърсвания в фамилията. Ако обаче нещата се усетят в точния момент и се подхващат съответните дейности, зависимостта може да бъде сполучливо преборена. Онлайн букмейкъри като Efbet даже имат варианти за ограничение на сумата, която може да се употребява за залози от всеки консуматор за избран интервал. Според експертите, в случай че тези принадлежности се употребяват вярно, надали даден състезател ще стигне до взаимозависимост от хазарта.

Друга наклонност, която се регистрира при позвъняванията на хазартно подвластни, е терзанието за менталното здраве на хората. Доста от тях се обаждат, търсейки помощ за превъзмогването на душевен проблеми. Най-често те са свеждат до непрекъснато мислене за
хазарт, игри и залози. При това състояние е доста мъчно да не се прибегне до действителен залог. Важното в тази ситуация, което експертите означават, е, че такива хора е добре да не остават сами, а да са измежду другари и познати, които ще им приказват за разнообразни от хазарта неща. Дори и родните уеб сайтове като Winbet непрекъснато приканват към рационална игра и дават богат набор от препоръки към потребителите си за действителното реализиране на залози за развлечение, а не пристрастяване.

Как работи хазартната промишленост в тази обстановка?

Нарастващият напън върху фирмите за онлайн
залози и игри ги накара да подхващат много дейности. Вече ви споменахме за някои от тях, които се срещат при избрани букмейкъри. Има обаче и други. Операторите към този момент дават най-разнообразни принадлежности за ограничение на хазарта. Лимитите по депозитите са едни от тях. Освен това, клиентите могат да прибегнат до анонимни проби и да схванат своето равнище на взаимозависимост към хазартните игри. Доста от фирмите молят към рационални залози и в други свои оферти. Например, при всички Bet365 бонус код предложения компанията сервира обръщение за виновен хазарт и слага някакви ограничавания за участниците в промоциите.

Освен всичко, онлайн операторите работят взаимно с редица самостоятелни организации за предварителна защита на
хазартна взаимозависимост. Тяхната обща цел е да се научат по какъв начин да откриват евентуално подвластни от хазарта консуматори и да лимитират присъединяване им в игрите авансово, преди да развият това заболяване.

С времето ограниченията за предварителна защита ще стават от ден на ден. Това е наложително предвид на въздействието, което
хазартът има в света на спорта. Притеснително е, че възходящите проблеми с хазартно подвластни хора не стопират, само че е добре, че се работи и по въпроса за оправянето им. Важното в тази ситуация е да не се стига въобще до сходни проблеми, а в случай че въпреки всичко това случи, да се подхващат съответни ограничения в точния момент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР