С нарастващото присъствие на НАТО в Близкоизточния регион и войната

...
С нарастващото присъствие на НАТО в Близкоизточния регион и войната
Коментари Харесай

Contra Magazin: Средиземно море вече не е „езеро на НАТО”

С възходящото наличие на НАТО в Близкоизточния район и войната в Сирия Москва е изправена пред изменена обстановка, написа в Contra Magazin журналистът Марко Майер в материала си „ Mittelmeer: Die NATO verliert die Kontrolle” (Средиземноморието: НАТО губи контрол). А рецесията в Украйна стана причина Черноморският флот да бъде укрепен и към този момент да е в състав 15 кораба, в това число 2 фрегати и 6 подводници.

В изказване на среща с управлението на МО и с генералитета Путин съобщи, че ще има непрекъснато съветско военно наличие в Средиземноморието, което включва и бойни кораби с ракети за нахлуване на далечни дистанции от вида на „ Калибър”. През тази 2018 година са планувани 102 експедиции на военни кораби и подводници към Средиземноморието, където те още веднъж ще се борят против джихадските позиции в Сирия.

Миналия юли беше основана средиземноморска оперативна формация, която ще се намира във военноморската база Тартус в Сирия. Корабите ще обезпечават буфер на южния фланг на НАТО. Русия би трябвало да противодейства на нападателните дейности на военния съюз в района, в това число и в Черно море. Поддържането на мощно наличие в Средиземно море е най-хубавият метод за отбрана на съветските граници на Черно море.

В цяла Южна Европа, в това число с такива военни бази на НАТО като командването на съюзническите сили в Неапол (Италия), центровете за комбинирани въздушни интервенции в Лариса (Гърция) и Poggio Renatico (Италия), централата на командването на съюзническите сили и командването на военновъздушните сили в Измир, военновъздушната база " Инджирлик " в Турция, базите на военновъздушните сили граф Игнатиево и Безмер в България, които се употребяват от военновъздушните сили на Съединени американски щати и доста други съставни елементи на НАТО, се намират в обсега на ракети „ Калибър”, конфигурирани на платформите в Средиземно море. Всички те ще бъдат отстранени при положение на война сред Русия и НАТО с първите залпове.

Установяването на непрекъснато военно наличие в района може да се изясни и с редица рационални аргументи: Средиземно море е единственият изход до открития океан за Черноморския флот на Русия. Постоянното наличие е разумна стъпка заради възходящото политическо въздействие на Русия в Близкия изток и Северна Африка.

Така или другояче, Средиземноморието към този момент не е „ езеро на НАТО ", доминирано от Шестия американски флот. Американските кораби към този момент не имат тези води. Като велика мощ Русия има свои лични ползи в района и разполага със мощен морски флот, която непрекъснато се употребява за тяхна отбрана, обобщава Contra Magazin.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР