С нарастването на мощността на съвременните видеокарти, старата “турбинна“ конструкция

...
С нарастването на мощността на съвременните видеокарти, старата “турбинна“ конструкция
Коментари Харесай

PNY показа GeForce RTX 4070 с “турбинен“ охладител

С повишаването на мощността на актуалните видеокарти, остарялата “турбинна “ структура на охлаждането остана в предишното. Но някои производители към момента са подготвени да предложат обособени модели с класическия охладител. На ревюто Computex 2023, компанията PNY сподели специфичната версия на GeForce RTX 4070 Blower Edition с такова изстудяване.

Това е първата публична геймърска графична карта в фамилията Nvidia Ada Lovelace с такова изстудяване. По-рано се появи информация по отношение на неназована версия на GeForce RTX 4090 с „ турбина “ и даже имаше действителни мнения. Но това са неофициални версии, където производителят е скрил името си. В случая с GeForce RTX 4070 Blower Edition всичко е публично.

Охладители от този вид се употребяват в решенията за работни станции, които също се създават от PNY. Вероятно компанията просто е копирала охлаждането от подобен ускорител за GeForce RTX 4070.

Производителят подсигурява висока успеваемост на охлаждането с оптимален звук, не преизпълнен 32 dB. Това е изцяло допустимо, тъй като TDP на видеокартата е 200 вата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР