С нарастването на интереса към електрическите превозни средства пазарът на

...
С нарастването на интереса към електрическите превозни средства пазарът на
Коментари Харесай

Азия е големият победител в надпреварата за производство на батерии за електромобили

С повишаването на интереса към електрическите транспортни средства пазарът на акумулатори за електрически автомобили набъбна до 27 милиарда $ през 2021 година и се чака да продължи възхода си.

Освен че Азия е пионер в производството на акумулатори за електрически автомобили, районът се трансформира и в главен център за производството на автомобилни елементи, написа Yahoo Finance.

Десетте производители с максимален пазарен дял, регистрирани през 2021 година, са със седалища в азиатските страни - Китай, Южна Корея и Япония.

Според данните от SNE Research фирмите CATL, LG, Panasonic, BYD и Samsung дават отговор за 80% от международното произвеждане на акумулатори за електрически автомобили.

Китайската компания Contemporary Amperex Technology (CATL) заема първо място в класацията на производителите за 2021 година, най-много поради огромното търсене на вътрешния пазар.

CATL среща огромна конкуренция в лицето на LG и Panasonic, които се подреждат надлежно на второ и трето място в света. Междувременно Европа и Съединените щати изостанаха в този стратегически промишлен бранш през предходната година.

На този декор световният дефицит на чипове принуждава купувачите на коли в Китай да чакат няколко месеца, за доставка на новите им транспортни средства.

Производителите на електрически автомобили са наранени много съществено от дефицита на полупроводници, повече в сравнение с обичайните производители на коли. Премиум колите, за чието произвеждане са нужни повече чипове от нормално, се търсят повече от всеки път.

Проблемите с доставките не престават да спъват автомобилната промишленост след тежката 2021 година Недостигът на чипове принуди китайските автопроизводители да понижат производството с над 1 милион бройки предходната година съгласно AutoForecast Solutions. В международен мащаб се счита, че дефицитът чипове е довел до понижаване на производството с 11 милиона транспортни средства по-малко съгласно компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР