С нарастването на инфекциите в цяла Европа се налагат по-строги

...
С нарастването на инфекциите в цяла Европа се налагат по-строги
Коментари Харесай

Коронавирус: Улиците на Европа опустяват... отново

С повишаването на инфекциите в цяла Европа се постановат по-строги ковид ограничавания . Много страни вкараха вечерен полицейски час, с цел да се опитат да лимитират разпространяването на заболяването.

Френски доктор предизвести в понеделник, че страната му е " изгубила надзор над епидемията " , ден откакто здравните управляващи оповестиха за над 52 000 нови случая на ковид, оповестява АП.

Испания - първата европейска страна, надхвърлила 1 милион доказани случая на COVID-19 - разгласи изключително състояние в неделя , което включваше народен полицейски час, ограничаване от шест души на обществени събирания и вероятни забрани за пътешестване в и отвън най-засегнатите райони. Ефектът бе изтъкнат на фамозната крайбрежна алея на Лас Рамблас в Барселона, която бе пуста в неделя вечер, когато нормално гъмжи от хора.

В два огромни италиански града хората излязоха на улицата против новите ограничавания. В петък стачкуващите в Неапол стачкуваха и се сблъскаха с полицията. В събота вечер крайнодесни и неофашистки групи организираха сходен митинг в Рим против комендантски час. Още един митинг е плануван за вторник в Милано.

Д-р Жан-Франсоа Делфрайси, ръководител на научния съвет , който поучава френското държавно управление във връзка с вируса, сподели, че страната е в " доста сложна, даже сериозна обстановка ".

" Вероятно има повече от 50 000 нови случая всеки ден. Нашата оценка в Научния съвет е по-близо до 100 000 - два пъти повече ", сподели Делфрайси. " Между тези, които не са тествани, и асимптоматичните пациенти сме покрай този брой случаи. Това значи, че вирусът се популяризира извънредно бързо . "

Франция разгласи изключително състояние по-рано този месец и постанова от ден на ден ограничавания от септември, с цел да се опита да облекчи натиска върху френските лечебни заведения, където пациентите с COVID-19 заемат повече от половината от всички кревати в интензивни отделения.

Д-р Ерик Кауме, началник на отделението по инфекции и тропически заболявания в болничното заведение Pitie-Salpetriere в Париж, съобщи, че страната би трябвало да се заключи още веднъж .

" Загубихме надзор над епидемията , само че това не е от през вчерашния ден ", сподели той в ефира на Franceinfo. " Преди няколко седмици загубихме надзор над епидемията. "

Потвърденият брой на починалите в Европа е надхвърлил 250 000 съгласно изчисленията на университета " Джонс Хопкинс ", съгласно които световните жертви са повече от 1,1 милиона.
 Коронавирус: Европа е вторият район след Латинска Америка с над 250 000 умряли
Коронавирус: Европа е вторият район след Латинска Америка с над 250 000 умряли

В четвъртък за първи път в Европа бяха регистрирани 200 000 инфектирани за ден

Италия , първата страна на Запад, която беше ударена от COVID-19, взе нови ограничения през уикенда, с цел да се опита да овладее новото огнище, като подреди заведенията за хранене и питейните заведения да бъдат затворени до 18 ч. И затвори фитнес залите, басейните и киносалоните.

Мерките , които влязоха в действие в понеделник, изискват също по този начин гимназиите да преминат към най-малко 75% отдалечено образование , като в същото време оставят по-малките възпитаници да останат в класните стаи. Срещите на закрито и навън, в това число тези по религиозни аргументи, са неразрешени и държавното управление мощно предлага на хората да заобикалят да имат домашни посетители и да пътуват в страната, с изключение за работа, здраве или други потребности.

Италия записва към 20 000 нови доказани инфекции дневно и здравните управляващи предизвестиха, че някои отделения в болница COVID-19 рискуват да доближат точката на засищане през идната седмица или две.

Британските управляващи ще затегнат рестриктивните мерки допълнително региони на страната тази седмица. Правителствените научни съветници споделят, че има някои признаци, че нарастването е почнало да се изравнява от влизането в действие на тристепенна система от ограничавания, само че че е прекомерно рано, с цел да бъде несъмнено.

Голяма част от Северна Англия , в това число огромните градове Ливърпул, Манчестър и Шефилд, е сложена в първо равнище на " доста висок " риск , като заведенията са затворени и хората от разнообразни семейства нямат право да се смесват. Правителството съобщи, че Уорингтън, различен огромен град на северозапад, ще бъде прибавен към най-високото равнище във вторник.

В Чехия , която е една от най-тежко засегнатите народи при втората вълна на пандемията в Европа, би трябвало да одобрят тази седмица проект на държавното управление за до 300 военнослужещи от здравния личен състав от страните от НАТО и Европейски Съюз за подкрепяне лекуването на притока на пациентите.

Те ще оказват помощ на чешките си сътрудници във военната болница в Прага и в полевата болница за 500 пациенти, които въоръжените сили приключиха през уикенда на изложбената площадка в Прага. Очаква се първата група от 28 лекари от Националната армия от Съединени американски щати да дойде по-късно тази седмица. Властите също обявиха, че анулират главните коледни пазари в Прага поради вируса.

Баварският град Нюрнберг също анулира огромния си коледен пазар , един от най-известните и огромни туристически атракции в Германия. Първоначално градските управляващи желаеха оживеният Christkindlesmarkt да продължи при строги хигиенични правила, само че кметът Маркус Кьониг съобщи, че са стигнали до заключението, че това ще изпрати неверен сигнал, защото случаите на вируси се усилват.

" Това решение е доста мъчно за нас. Christkindlesmarkt със своята велика традиция принадлежи на Нюрнберг ", сподели Кьониг.

Нарастващият брой на инфектирани в Германия също накара партията на канцлера Ангела Меркел да отсрочи за повторно решение за това кой ще стане новият водач .

Който завоюва водачеството на Християндемократическия съюз, ще бъде в положение да стане дясноцентристкият претендент за правоприемник на Меркел като канцлер на немските избори, които се чакат идната есен, макар че това не е обезпечено.
 Коронавирус: Италия предизвести жителите си да не пътуват в чужбина, чакат блокади в Европа
Коронавирус: Италия предизвести жителите си да не пътуват в чужбина, чакат блокади в Европа

Което " да усложни всяко завръщане в Италия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР