С нарастването на броя на заразените с коронавирус в България

...
С нарастването на броя на заразените с коронавирус в България
Коментари Харесай

Готовност за коронавируса: над 2800 инфекциозни и интензивни легла в България

С повишаването на броя на инфектираните с ковид в България от ден на ден се повдига и въпросът каква подготвеност има системата на опазването на здравето да диагностицира и лекува болните.

От държавната осведомителна работа разпространиха информация, съгласно която в България има 740 инфекциозни кревати . Броят им може да бъде повишен откакто със заповед на министъра на опазването на здравето се преструктурират лечебни заведения. 2063 кревати пък са за интензивно лекуване .

По време на брифинг на Националния щаб за ковид шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев изясни, че на инфекциозно легло може да бъде настанен човек, при който е задоволително да се вливат лекарства. В случай, че пациентът не може и да диша, би трябвало да бъде подложен на интензивно легло. То е подсигурено с инсталация.

Днес управляващите са поръчали спомагателни 200 дихателни апарата, които обаче ще дойдат едвам през май. По-рано през днешния ден ръководителят на Националния щаб за ковид главен-майор Венцислав Мутафчийски разгласи, че управляващите се надяват да получат 30 машини за обдишване по-рано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР