С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи

...
С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи
Коментари Харесай

Сблъсъци в Созопол заради бившия кмет Панайот Рейзи

С напрежение стартира сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи препречиха пътя на някогашния кмет на морската община Панайот Рейзи, съобщи БНР.

Стигна се физически конфликт, откакто кметът на село Присад Ванча Байлова беше избутана от Панайот Рейзи, откакто тя и група жители му препречиха пътя към постройката на Общинския съвет.

Настоящия кмет Тихомир Янакиев извика полиция с уточнението, че постройката на Общинския съвет е налична за всички жители.

Ванча Байлова изясни, че хората упорстват Рейзи да освободи поста си на общински консултант, поради задълженията, които е оставил като кмет. Бившият кмет отхвърли коментар пред медиите.

Март предходната година прокуратурата упрекна Рейзи за източване на 2 млн. лева от общинския бюджет, последва и отстраняването му от служба, само че на локалните избори през есента на 2019 година той беше определен за общински консултант като лидер на листата на Съюз на демократичните сили.

Пред малкия екран ръководителят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов разяснява, че поради задълженията е орязана финансовата стратегия на общината. " Единствено ще може на този стадий да разчитаме на целевите средства, които ще постъпят от страната и действително на съвсем нищо повече ", добави той.

Рейзи стана кмет на Созопол с поддръжката на ГЕРБ за първи път през 2011 година, като завоюва изборите на първи тур с 58 на 100 поддръжка. Управляващите го предложиха за нов мандат и през 2015 година, когато той беше предпочетен от 65 на 100 от гласоподавателите.
" Остави общината с огромни отговорности - 35 млн. лева, а в този момент отново ни ръководи като общински консултант ", споделят протестиращи пред Би Ти Ви.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР