С напредването на технологиите вятърните турбини, които компаниите използват за

...
С напредването на технологиите вятърните турбини, които компаниите използват за
Коментари Харесай

Какво е бъдещето на вятърните турбини?

С напредването на технологиите вятърните турбини, които фирмите употребяват за произвеждане на чиста сила, нарастват по мярка и продуктивност.

Само в границите на предишния месец Siemens Gamesa Renewable Energy разкри, че развива 14-мегаватово " страшилище ", който има перки с дължина от рекордните 108 метра.

Друг главен състезател в промишлеността - GE Renewable Energy - работи върху плана Haliade-X, който може да се похвали с мощ 12 мегавата, височина от 260 метра и дължина на перките от 107 метра.

Докато размерът на турбините се усилва, техниките, употребявани за построяването им, също стартират да се трансформират, написа CNBC.

В сряда GE Renewable Energy разгласи, че ще си партнира с LafargeHolcim и COBOD International за създаване на вятърни турбини, които щe употребяват 3D отпечатани бетонни основи.

Първоначален 10-метров първообраз, употребяващ технологията, е създаден през предишния октомври. Ако бъдещето на прототипа се окаже сполучливо, цялостният план би могъл да има много висока употреба.
 Снимка 485530
Източник:

В изказване GE Renewable изясни, че кулите на вятърните турбини " по традиция " се построяват от сглобяем бетон или стомана и " нормално са лимитирани до височина под 100 метра. От компанията изясняват, че ширината на основата на турбинната кула не може да " надвишава повече от 4,5 пъти диаметъра, който може да бъде превозен по шосе, без несъразмерни спомагателни разноски ".

3D печатането на базите на място обаче на доктрина би разрешило самите бази да бъдат по-големи и затова турбините да бъдат по-високи. А колкото по-висока е турбината, толкоз повече сила може да създава, което от своя страна може да понижи разноските.

" 3D печатането е доста напреднало през последните пет години и имаме вяра, че се приближава до действително приложение в индустриалния свят ", споделя в изказване Матео Белучи - водач на GE Renewable Energy за индустриални технологии.

" Ние се ангажираме да се възползваме оптимално от тази технология - както от гъвкавостта на дизайна, която тя разрешава, по този начин и от логистичното опростяване, което прави допустимо построяването на такива солидни съставни елементи ", добави той.
 Сърцето на въглищата в Европа се трансформира в най-горещия пазар за възобновима сила
Сърцето на въглищата в Европа се трансформира в най-горещия пазар за възобновима сила

Полша разчита на мръсното изкопаемо гориво за 70% от нужната си електрическа енергия. Това ще се промени

Дървени кули?

Обявената в сряда колаборация идва през същата седмица, в която шведската компания Modvion съобщи, че е получила 69 милиона шведски крони (около 7,36 милиона долара) финансиране по програмата за ускорение на нововъведения на Европейския съюз.

Modvion е профилирана в създаването на дървени кули за вятърни турбини. През април тя конфигурира 30-метрова кула на остров покрай Гьотеборг.

Финансирането от Европейски Съюз е разграничено на безплатна помощ от 26 милиона крони и 43 милиона крони за финансови вложения, които Европейската капиталова банка подсигурява.

" Освен всичко друго, безвъзмездната помощ от Европейски Съюз ще бъде употребена за създаване на оборудване за развиване в региона на Гьотеборг. Тук ще бъде построена първата кула в търговски мащаб - дървена кула с височина почти 100 метра ", се споделя в известие на компанията.
 Снимка 485531
Източник:

Използването на дървени материали в строителството не е ново, само че защото загрижеността за околната среда нараства, все по-често на по-модерните материали, които могат да бъдат енергоемки, се гледа като устойчива опция.

Съвременните дървени кули се създават по целия свят, до момента в който Modvion по-рано уточни, че дървените вятърни кули могат да бъдат построени на " доста по-ниска цена от стоманената ".

Освен това компанията показва, че " въглеродният диоксид, всмукан от дърветата, до момента в който те порастват, се съхранява в дървените кули, което значи, че вятърните турбини са неутрални във връзка с климата още през цялото време ".

Едно е несъмнено - вложенията в възобновимите източници на сила ще не престават да порастват, което допуска, че в бранша ще има доста софтуерни нововъведения.
 Най-големият производител на ВЕИ сила в Европа построява плаваща слънчева централа в Албания
Най-големият производител на ВЕИ сила в Европа построява плаваща слънчева централа в Албания

Централата стартира да се строи в края на юни и ще коства 2 милиона евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР