С напредването на отпускарския сезон летенето в Европа стана все

...
С напредването на отпускарския сезон летенето в Европа стана все
Коментари Харесай

Авиодиспечери и екипажи на нискотарифни компании стачкуват в Италия

С напредването на отпускарския сезон летенето в Европа стана все по-сложно. В Италия стачкуват авиодиспечери и екипажи на нискотарифни самолетни компании. Поводът са незадоволителните, съгласно тях, условия на договорите. 

Отменени са над 400 национални и интернационалните полети, което сложи на тестване към 68 000 пасажери, заяви БНР. 

В митинга на  нискотарифните компании като Ryanair, ЕasyJet и други, попадат и други самолетни компании поради стачката на диспечерите, като националната ITA, която анулира 40% от полетите си.

Стачкуващите приканват за възстановяване на изискванията на труд и на договорите в контекст, остър от неналичието на личен състав - с 25% по-малко, в сравнение с преди три години, макар че броят на пасажерите съвсем се е върнал на равнищата отпреди Covid пандемията.

Националният орган за гражданска авиация (ENAC) обезпечи излитането на 38 връзки от национални и интернационалните полети. За София Ryanair анулира полет от Милано, който трябваше да кацне в 17.35. 

Възможно е пасажерите на Ryanair да имат проблеми с приемането на компенсации, тъй като компанията се дистанцира от профсъюзните безредици, определяйки ги за " отвън нейния надзор " и прехвърляйки отговорността за анулираните полети на диспечерите. 

Въпреки че " Луфтаханза " не е нискотарифна, и тя има съществени проблеми, заяви " Билд ". Една трета от личния състав се оказа болен от коронавирус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР