С напредването на декември започваме да се настройваме на празнична

...
С напредването на декември започваме да се настройваме на празнична
Коментари Харесай

В очакване на Коледа без стрес

С напредването на декември започваме да се настройваме на празнична вълна – съзнанието ни е превзето от хрумвания за дарове, извършване на покупки, идни празненства, разнообразна и вкусна храна, пътувания и срещи с другари. Първоначалното неспокойствие обаче, постоянно се измества от напрежение и стрес, провокирани от непотребни разноски, конкуренция с времето, предпочитание да създадем колкото можем повече неща за малко време, преяждане, пренасищане от хора, диалози, страсти. Всичко това води до намаление на настроението, безсилие и цялостна отмалялост на организма. Разбира се, можем да избегнем тези натоварващи моменти като се придържаме към 4 елементарни правила, които да ни оказват помощ да останем щастливи и уравновесени по време и след празниците.

Не забравяйте да се храните с същинска и добре приготвена храна – Kоледните и новогодишните празници постоянно са свързани с богати трапези, разнообразни ястия, десерти, плодове и ядки, алкохол. Дори и да не изпитваме апетит, постоянно, омагьосани от празничния дух, сме склонни да преяждаме и да прекаляваме с разнообразни кулинарни изкушения. Ако не успявате да се ограничавате във връзка с храната, можете най-малко да обръщате внимание на нейното качество. Залагайте на домашно приготвените ястия и сладкиши или купувайте такива, съдържащи допустимо минимум оцветители и подобрители. Винаги четете етикетите и се старайте да подбирате артикули със сигурен генезис. Грижете се за себе си и не натоварвайте ненужно организма си.

Съставете си график, който да дава отговор на опциите и желанията ви – Планирането на времето по празниците може доста да помогне, с цел да си осигурите моменти за същинска отмора и спокойни мигове с най-близките. Подредете целите си, съобразявайки се със личните си стремежи, действия и срещи с хора, които в действителност цените и биха ви заредили с позитивна сила. Използвайте празничните дни, с цел да се погрижите за себе си, за личния си комфорт и душевно благоденствие. Дистанцирайте се от хората и местата, които ви натоварват, отделете време за разходка в парка или планината, насладете се на персоналното си време в компанията на хубава книга.

Поддържане на подготвителния режим – Въпреки многото действия и изкушения към празниците, не подценявайте тренировките. Физическите извършения могат да оказват помощ да се справите със напрежението към извършването на покупки и приготовленията за посрещането на Коледа и Нова година, ще ви ободрят и заредят с сила. Времето, което отделяте, с цел да упражнявате ще ви послужи и да изчистите мозъка си от всички негативи и натоварващи мисли, свързани с работа и разнообразни задължения. Можете да разнообразите тренировките си като опитате нещо ново, което няма да ви натовари прекалено много, само че в това време ще има ободрителен резултат и може да се извършва даже в домашни условия – йога, пилатес, каланетика. Идеята е да се почувствате добре и задоволени, да се забавлявате до момента в който вършиме нещо положително и потребно за себе си. Ако времето разрешава, направете си дълга разходка на открито. Освен че ще се раздвижите, ще имате опция и да се насладите на зимния пейзаж, да оцените тишината и зареждащата мощ на природата.

С мисъл за положителното - Празниците са отлично време да упражняваме мозъка си да натъртва на положителното, търпението, състраданието, мисълта за хората към нас. Вниманието, дребните жестове на добрина, желанието да помогнем са същинският смисъл на Коледа. Когато имате време и опция, можете да извършите подаяние, да участвате като доброволци в разнообразни акции, да бъдете причина за нечие благополучие. Използвайте всички вероятни средства, с цел да се насладите на това вълшебно време от годината, създайте уют за околните си, грижете се за себе си и хората към вас, поддържайте положителното въодушевление и се старайте да бъдете умерени във всичко.

Радвайте се на всеки един ден, запазете позитивната си настройка и след празниците, посрещайте новото с позитивна настройка и вяра, предизвиквайте себе си, с цел да израствате като персони, бъдете смели и открийте своето малко знамение. Не забравяйте, че постоянно има мотив за усмивка, нещо, за което да сме признателни, а най-хубавото постоянно е пред нас и следва да ни се случи. Не се натоварвайте с предварителни проекти и нереалистични цели, следвайте вътрешния си глас и действайте с движение съгласно опциите си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР