С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон

...
С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон
Коментари Харесай

Вашингтон притиска Пекин, ето каква е причината

С напредъка в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай Вашингтон притиска Пекин да държи юана постоянен, предава организация Bloomberg, представена от " Фокус ".

САЩ настояват пред Китай стойността на юана да е на стабилни нива и това да е част от търговските преговори,к оито водят двете най-големи икономики. Това искане цели да неутрализира всякакви усилия на Пекин да обезцени валутата си, за да се справи с американските мита, коментират запознати със ситуацията експерти.

Висши служители от двете страни обсъждат възможността да фиксират валутната политика в специален „ Меморандум за разбирателство “, който да се превърне във фундамент на сделка, която накрая трябва да бъде одобрена от президента Доналд Тръмп и неговия китайски партньор Си Дзинпин, твърдят участници в дискусиите.

Стабилността на китайската валута вече е обсъждана в редица кръгове от преговорите през последните месеци. Двете страни са се съгласили тя да е част от нормата-рамка на окончателната сделка. Във вторник преговорите бяха подновени във Вашингтон. По програма те трябва да продължат до петък. На 1 март е крайният срок за по-високите американски митнически тарифи.

Говорителят на американския търговски представител, който води преговорите от името на Белия дом, е отхвърлил молбата на агенция Bloomberg за коментари по този въпрос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР