С направата на АМ Хемус“ БВП ще се вдигне минимум

...
С направата на АМ Хемус“ БВП ще се вдигне минимум
Коментари Харесай

БВП ще се вдигне с 10% заради Хемус, смята Борисов

С изработката на Автомагистрала „ Хемус “ Брутният вътрешен продукт ще се вдигне най-малко с 10%, съобщи министър председателят Бойко Борисов, откакто инспектира строителството на автомагистралата.

„ Виждате, че сега по Автомагистрала „ Тракия “, по Автомагистрала „ Марица “, по Автомагистрала „ Струма “ няма служащи – събират от далечни места служащи. Колкото повече се подвига производството на промишлеността, толкоз повече се постанова тия обходи да се вършат, тъй като безусловно се задръстват градовете. Сега всичко минава през Плевен. Така че в случай че сме търпеливи, и през август ще стартираме два лот-а Търново – Русе “, заяви министър председателят, представен от БГНЕС. Той изясни, че за две седмици - от предходната им инспекция, има забележим прогрес.

Борисов сподели още, че ще има тол такси за " Хемус ". „ Всичките тези пари, които се влагат, би трябвало да се изплащат. Едно е да поддържаш зимата две ленти, друго е четири, а напълно друго дванадесет. Тол системата е обективна, от превозвачите няма никой да е срещу. Въпросът е да го създадем по този начин, че тежкият трафик, който най-вече износва пътищата, да си заплаща за тях ", изясни Борисов. Тези пари ще идат за ремонт на старите пътища. Сега вършим мостовете на " Хемус ". Те напряко са си нови, тъй като от горе до долу се подменя всичко. И го вършим този ремонт при настояща автомагистрала, което е доста по-трудно ", сподели още Борисов. " Тези градове на север - Севлиево, Габрово, Плевен, та чак до Дунава ще потънат в давност. Много красиво, само че за селски туризъм. Да дойдеш да се порадваш и да си заминеш. Тези хора ще потънат в давност, нямат занаят “, означи министър председателят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР